Голман Војводине Лазар Царевић несавладан 360 минута у првенству

Ако је судити на основу учинка у прва четири суперлигашка кола, тада стоји оцена да је Војводина на трагу пројектованог циља. За разлику од свих претходника, тренер Милан Раставац приликом инаугурације у Бошков центру у Ветернику, није поменуо ни Црвену звезду, ни Партизан.
2
Фото: Ј. Бакмаз

Само је о елементима игре свога тима говорио и о намери да састав, који добије његово поверење, учини на терену све што је до њега и да правовременим одговорима на сваком делу терена, у сваком минуту утакмице, следи упутства са тренинга и договор из свлачионице.

Чланови управе су му поверовали, играчи такође, али право откровење за све јесте бланко поверење навијача који су на премијеру са Напретком стигли у завидном броју. Где су били и видели, опет су се враћали. Одговор играча Војводине на навијачко поверење пресликан је са три победе и једним нерешеним резултатом, без примљеног гола. Шест сати, или 360 минута није се тресла мрежа голмана Лазара Царевића, јединог несавладаног чувара мреже у прва четири кола.

– Пријају такви статистички подаци – сагласан је голман Царевић, који је из Барселоне летос стигао у Нови Сад. – Прихватам то као комплимент мени, али ћу ја да га поделим са целим тимом,  нарочито са саиграчима у одбрамбеној линији и у маневру, али и са нашим нападачима, јер одбрана почиње од њих. Наравно да целом тиму, али и свима којима је до Војводине стало, и значи и доста говори то што нисмо примили гол. Мађутим, још је важније да имамо игру, имамо резултат, да побеђујемо и да добро стојимо на табели.


Браћа подршка на утакмицама

Сећањем у Барселони, емоцијом у Будви са родбином Лазар Царевић не крије да је Нови Сад испунило сва његова очекивања. Нарочито је о навијачима говорио у суперлативима. На утакмицама има и подршку њему блиских посматрача.

– Лето је, Будва пуна туриста са свих страна, а ја зној проливам у Ветернику – у шали је Царевић прокоментарисао питање о носталгији. – Мени је сада најважније да сам на голу, да браним и да у континуитету имам добар учинак. Нисам сам у Новом Саду, навијачи нас прате све до Крагујевца. Верујем да ће их бити и у Лазаревцу и свугде где будемо гостовали. И моја браћа су редовни посетиоци Војводининих утакмица. Њих тројица, мој рођени брат Милан и браћа од стричева Игор и Немања су уз нас, на свакој утакмици. Пуно ми значи њихово присуство на трибинама.


Сваки играч Војводине, на упит о личним вредностима, уз оцене о његовом доприносу резултзатима хвале вредним, у први план истакнуће тим и тренера Раставца. Такву слику одају и за време утакмица, без обзира да ли су домаћини или на гостујућем терену. Резултати сведоче о начину игре и њеном нивоу, а њихов став према обавезама и саиграчима сведочиће о темељима на којима су резултати постизани.

– Атмосфера у клубу, на свим нивоима, темељ је нашем издању на почетку сезону – казао је црногорски репрезентативац из Будве. – Форма је на такмичарском нивоу, све се лепо размотава у првенству. Остаје жал за она два бода против Спартака код куће, али шта да се ради, играли смо добро, заслужили смо победу, оценио је то и Спартаков тренер, постигли смо гол, није регистрован, сад шта је ту је... Тренер је тражио да се на то не враћамо. Понекад, не можемо да одолимо... Штета, имали бисмо 12 бодова, колико и Звезда. Требало је с њима да играмо за викенд, али утакмицу одложише. Сада имамо времена да се још боље припремимо и да у Лазаревац кренемо по три бода. А Звезду ћемо када дође на ред...

У Барселони је провео четири године. Цени да није добио шансу коју је, по сопственом мишљењу, заслужио. Блиски му пријатељи остадоше у том граду, седишту једног од светски вредних колектива за чије утакмице су претплатне карте распродате још пре почетка такмичења.

– Лепо је искуство иза мене. Сањао сам прелеп спортски сан. Али, мене више вуче жеља да скокнем до Будве, него до Барселоне. У међувремену, у Новом Саду сам презадовољан и односом управе и начином како су ме навијачи прихватили, браним што је за голмана најважније и зато хвала тренеру Раставцу који је имао поверење у мене. Убеђен сам да је овај тим Војводине способан да изгура сезону у истом ритму и да је повратак клуба на европску сцену известан – казао је за Дневник голман Војводине и црногорске репрезентације 23-годишњи Лазар Царевић.

        Л. Бакмаз

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести