ГОМЕША НЕ ЗАНИМА ЗАОСТАТАК Титула једини циљ

БЕЛЕК: После сезона проведених у Уједињеним Арапским Емиратима и Турској, Рикардо Гомеш одлучио је да се 2021. врати у Партизан и на истом месту настави да ради оно што зна најбоље – тресе противничке мреже.
2
Фото: Дневник/ Наш новинар и Рикардо Гомеш

У повратничкој сезони је на 35 утакмица постигао 29 голова, док је у другој половини 2022. на 19 наступа мету погодио 11 пута. И поред тога, самокритичан је када се спомене старт текуће сезоне.

– То што смо имали много промена у саставу није изговор, већ чињеница. Клуб су напустили тренер и бројни играчи. Навикли смо да играмо у једном систему и онда смо морали све то да мењамо у кратком периоду. Ни ми, играчи, нисмо били на врхунском нивоу. Када се то све сабере, изгубили смо неке бодове које нисмо смели на почетку сезоне. Сада покушавамо да исправимо те грешке – појаснио је Гомеш.

Разлика у односу на претходни мандат у дресу београдског клуба огледа се у једној ствари.

– Сада сам затекао бољи тим, бољу свлачионицу. Када сам дошао претпрошле године, увидео сам да су сви као породица. Атмосфера је била одлична и то је један од разлога због којих смо играли добро у последње време.

Партизанов нападач се осврнуо и на, према његовим речима, неке судијске одлуке које су утицале на бодовни заостатак за Црвеном звездом.

– Морамо да обратимо пажњу на нашу игру. „Просипали“ смо бодове. Очекивали смо да играмо боље и да трка буде неизвеснија. Звезда је неке утакмице добила у последњим минутима. Било је такође и ситуација, које се дешавају у овој лиги, а тичу се неких пенала, голова после фаула. То су све чињенице. Међутим, највећи разлог што заостајемо је што нисмо били спремни на почетку сезоне. Сада јесмо. Осећам да је тим бољи, јако се добро припремамо. Атмосфера међу нама је сјајна и надам се да ћемо моћи то да одржимо до краја сезоне.

Када је реч о индивидуалним партијама, и ту постоји доза самокритике.

– Статистички, могу да будем срећан због свог учинка. Исто тако, знам да на многим утакмицама нисам био на уобичајеном нивоу. Зато тренирам врло предано на припремама, да будем спреман да достигнем одређени ниво поново.

Само једна ствар би задовољила апетите нападача који се налази на деоби првог места листе стрелаца Суперлиге Србије.

– Титула! Знам да је врло тешко, али ово је Партизан. Не сме да се одустаје. Могу да обећам да ћемо се борити и дати максимум, а онда ћемо да видимо шта ће да буде на крају – поручио је Рикардо Гомеш.

В. М. Петровић

 

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести