Градски дерби за престиж и бољу позицију

Војвођански дерби између Бачке и Војводине завршен је без победника и голова. Преко 2.000 гледалаца пратило је обострано тврду и оштру игру, али у границама дозвољеног.
Neskovic Mihajlo/J. Grlic
Фото: Ј. Грлић/ Михајло Нешковић (с лоптом) пружио добру партију у дуелу с Бачком

На крају су оба тренера, Драган Ђорђевић (Бачка) и Радован Кривокапић (Војводина), изразили жаљење што њихови тимови нису освојили читав плен, али остао је утисак да је остварењу циља ближа била екипа из Новог Сада. Црвено-бели нису успели да реализују неколико лепих прилика, у томе их је омео и одлични голман Бачке Бојан Зоговић, па ће у градском дербију с Пролетером (субота, 13 часова) војевати за седмо место на табели Суперлиге.

- Била је то још једна у низу утакмица у којој смо били бољи ривал, показали агресивност и велику жељу, нападали, али нисмо све то успели да наплатимо кроз постизање гола - рекао је Радован Кривокапић, вд шефа стручног штаба Војводине. - У првом полувремену нисмо успели да наметнемо жељени стил игре, али смо у наставку доминирали тереном, лопта је лепо ишла и заиста ми је криво због тога што нисмо пронашли пут до мреже. Постављам сам себи питање шта је то више потребно да урадимо како бисмо савладали противничког чувара мреже, али свестан сам да је све то део фудбала и да преко ноћи ништа велико не може да се уради. Потребно је да наставимо с добрим и упорним радом и онда ћемо имати право да очекујемо жељене резултате.


Млади добијају шансу

Млади стручњак све чешће шансу пружа младим играчима, изданцима Вошине омладинске школе. Кривокапић је у Бачкој Паланци прилику пружио Лазаревићу, Нешковићу, Гајићу и Месаровићу и сви они својски су се трудили да покажу квалитет.

- Видећемо да ли ће и ко од тих момака добити шансу против Пролетера, али увек настојим да, кад год је то могуће, неког од њих уврстим у стартну поставу, или да у игру уђе с клупе - казао је тренер Војводине.


Дуел у Бачкој Паланци донео је мушки фудбал, не толико леп за око.

- Домаћин је, као што смо и очекивали, инсистирао на агресивној и оштрој игри и ми смо на све то одговорили, додајући при томе и печат нашег играчког квалитета. Били смо бољи ривал, нажалост нисмо стигли до победе, јер је голман Зоговић био веома расположем, а у још два наврата су играчи Бачке избацили су лопту испред саме гол-линије. Не вреди кукати, идемо даље, чека нас дуел с Прлетером и сада се њему окрећемо. Биће то још једна тврда утакмица, у којој нас очекује велика, права рововска борба по тешком терену на стадиону “Карађорђе”.

У градском дербију решава се непознаница ко ће на зимску паузу да оде са седме, а ко са осме позиције на табели, али је и престиж веома битан.

- Искрено, не гледам то на тај начин, јер нам је превасходни циљ да савладамо комшије с којима се одлично познајемо. Наравно, очекујем да ћемо бити бољи и тријумфовати, али сви знамо да нам лако неће бити, као што, уосталом, то ни у једном сусрету није случај. Очекује нас фудбалски рат на терену, верујем да ће и доста гледалаца пратити ту утакмицу и већ од данас почећемо да се за њу припремамо -најавио је Радован Кривокапић.    

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести