Грујић четврти пут у Темерину

Немања Грујић је поново у Темерину, дрес Слоге је обукао четврти пут, а једина разлика је у чињеници да црвено-бели нису више на српсколигашкој сцени. Својевремено је, током одисеје у ‘Војводини‘, био најбољи стрелац клуба, док га је касније пут одвео у Земун, ТСЦ, Бечеј и Кабел. 
Nemanja Grujić foto M. Menićanin
Фото: Немања Грујић, фото: М. Менићанин

- Из Слоге сам отишао у децембру 2016. године, ставивши тачку на трећи мандат. У том тренутку, били смо на деветој позицији и нико није слутио да ће крај трке значити и селидбу у нижи ранг. Жао ми је што је Слога напустила српсколигашко друштво, имала је завидан стаж, дванаест година у континуитету је цифра за поштовање – каже Немања Грујић.

Прволигашко путешествије, започео је у Земуну, а у Горњој вароши се задржао шест месеци.

- ТСЦ је био следећа станица, у Бачкој Тополи сам остао годину дана и то је био леп период. Стално сам тражио нове изазове, па су уследиле епизоде у Бечеју и Кабелу. Поново сам у добро познатој средини, брзо сам се договорио са председником Јованом Балабаном, а даћу све од себе да будем ослонац тима. Искусни везиста је рођен 1993. године. Пре првог доласка у Слогу, бранио је боје Новог Сада и ЧСК Пиваре. Навијачи су га запамтили у улози мајстора за прекиде, јер његови слободњаци често имају етикету асистенције, па нападачима преостаје да продуже лет лопте ка мрежи.


Балабан: Квалитет и искуство

Не крије задовољство Јован Балабан, председник Слоге, због повратка тројице некадашњих првотимаца: -Са комбинацијом искуства и квалитета, добили смо замајац за боље резултате и искорак ка врху. Потребан нам је још чувар мреже, чиме бисмо заокружили причу око појачања.


-Немам утисак да сам одсуствовао три и по године, ово ми је четврти пут да сам у клубу и не осећам се као играч са стране. Имам још мотива да будем на терену, иако сам доста прошао. Једва чекам да се окупимо и почнемо са припремама. Морамо да напунимо батерије за изазове.

Темеринци су вратили још двојицу бивших играча, Роберта Пастора и Немању Ђорђевића (Младост, Нови Сад), вођени жељом да у четвртој сезони на војвођанском ‘’Југу‘’ направе искорак из резултатске просечности.

- Од три групе војвођанских лига, ‘’Југ‘’ је најквалитетнији и сваке сезоне бар пет клубова поседује капацитет да се пласира у виши ранг. Чекамо да се искристалише састав каравана, али нема сумње да ће и наредна трка да буде занимљива. Тешко је у овом тренутку проценити наше домете, волео бих да се коцкице поклопе, па да будемо уз раме водећима – истакао је Грујић.

М. Менићанин

EUR/RSD 117.1197
Најновије вести