ГВАРДИОЛА: Густ распоред утакмица КРИВ ЗА ПОВРЕДЕ, играчи падају, јер шоу мора да иде даље

МАНЧЕСТЕР: Менаџер Манчестер ситија Пеп Гвардиола изјавио је данас да је густ распоред утакмица главни кривац због великог броја повреда фудбалера широм Европе, преносе британски медији.
s
Фото: Youtube printscreen/ talkSPORT

Манчестер сити је синоћ освојио европски Суперкуп, пошто је у Атини после бољег извођења пенала победио Севиљу укупним резултатом 6:5.

Енглески клуб на овом мечу није могао да рачуна повређеног Кевина де Брујнеа, који ће морати да паузира најмање неколико месеци. У последњих недељу дана широм Европе тешке повреде су, између осталих, доживели и Тибо Куртоа, Едер Милитао, Јуријен Тоимбер, Кристофер Нкунку и Ему Буендија.

"У мојој првој предсезони у Барселони имао сам 25 дана да се припремим за прву званичну утакмицу против Сконто Риге у квалификацијама за Лигу шампиона, коју смо на крају освојили. Сада вам дају четири или пет дана, погледајте сада колико има играча са повређеним укрштеним лигаментима колена", рекао је Гвардиола и наставио: "Терају те да идеш у Азију, САД, то су стварно тешке утакмице, дербији... Играчи падају и падаће, јер шоу мора да иде даље. Ако нема Куртое, биће неко други, зар не? И ако Милитао није ту, онда ће да буде неко други".

Он је потом критиковао челнике Европске фудбалске уније (УЕФА) и Међународне фудбалске федерације (ФИФА).

"Ако не буде Де Брујнеа, онда ће ту да буде неко други. Ово је изгубљена битка, осим ако се играчи сами не заузму за себе и кажу да неће да играју. То је изгубљена битка, УЕФА и ФИФА неће ништа да учине", закључио је Гвардиола.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести