Хајдук из Бешке почео припреме под новим рефлекторима

Хајдук из Бешке увелико се припрема за нову такмичарску сезону у Сремској лиги. Претходна сезона је стављена „ад акта“ и фудбалски посленици из овог места се окрећу новим изазовима.
2
Фото: Приватна архива

– Добро смо изанализирали где смо грешили, а где вукли добре потезе – казао је председник клуба Новица Темуновић. – Кадровски смо се појачали, како у играчком делу, тако и у управи. Придружили су нам се Реља Мишић и Зоран Миличевић, који ће имати јасна задужења – комуникација играча и тренера, односно финансије. Када је ова екипа људи дошла у клуб, приоритет су били услови. Поставили смо осветљење на стадиону (шест стубова са 36 рефлектора), како бисмо могли да тренирамо и у вечерњим сатима. Такође, и заливни систем је урађен, ископан је бунар, како би се одвојили са градске мреже и смањили трошкове. Клупске просторије се непрестано сређују.

У бешчансклом клубу не заборављају ни рад са најмађим фудбалерима.

– Бешка има много деце, којима се пружају бројне могућности да се баве разним спортовима. Трудимо се да их што више привучемо фудбалу. Пружамо им максималне услове. На младима мора бити ослонац. Примера ради прошле сезоне у стартној постави првог тима Хајдука имали смо девет играча из Бешке. То нам је највећи понос – нагласио је Темуновић

У предстојећој сезони, Хајдук ће да с клупе води Никола Михајловић Миха, који је с успехом тренирао Хајдук из Дивоша. Први помоћник и тренер голмана биће Жељко Радошевић.

– До првог јесењег кола очекује нас 20-ак тренинга – истакао је тренер Михајловић. – Имаћемо бар пет контролних утакмица: Јединство из Сурчина, Железничар из Инђије, Лисовић, Раднички из Нове Пазове, а генералка ће  да буде против Полета из Нових Карловаца. Сходно амбицијама, у договору с управом, довели смо пет квалитетних играча: Страхињу Лазића (Хајдук, Дивош), Стефана Тошића (БСК, Батајница), Владимира Милосављевића (Раднички, Нова Пазова), Александра Живковића (Татра, Кисач) и Милана Николића (Хајдук, Београд). После шестомесечне паузе вратио нам се Бојан Мачак. Верујемо да можемо да направимо помак на табели у односу на претхоно првенство и да у зимску паузу уђемо бар као трећепласирана екипа. Иако нисам дуго овде, мислим да сам стекао прави утисак и о клубу, али и о месту. Бешка је права фудбалска средина и заслужује да се врати у Војвођанску лигу.

С. С.

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести