Хајдук из Дивоша спреман за напад на виши ранг

При помену имена фрушкогорског села Дивош у сремскомитровачкој општини, међу првим асоцијацијама јесте фудбал и Хајдук, војвођански лигаш, лидер на табели јужне групе тог степена такмичења.
њ
Фото: ФК Хајдук Дивош

Од 2017. године, када је Хајдук стекао статус четвртолигаша, у Дивошу и околним селима мобилисао је житеље и ујединио их у жељи да клуб виде у Српској лиги, што би за насеље са 1.500 становника представљало јединствен спортски подвиг.

-Лучани имају само 1.000 житеља више, а  имају суперлигаша – подсетио је председник Хајдука Недељко Антонић. -Ко нема мотива за напредак, томе нема места у спорту. Годинама смо у врху табеле, верујем да смо довољно искуства стекли за напад на виши ранг. Хармонија у свим структурама клуба јесте основ нашој намери да прво место сачувамо и тако стекнемо статус српсколигаша. Први део сезоне, без обзира да ли играмо код куће или у гостима, сведочио је колико смо кадри за такав корак, имамо и снаге и воље да у другом делу на исти начин одговоримо на такмичарске изазове.  

Без пораза и са само два примљена гола у 15 кола Хајдук је рекордер фудбалских такмичења у Србији на свим нивоима. И та два гола одлични голман Тркуља примио је у сусретима које је његов тим убедљиво добио, са Славијом (3:1) и са Ветерником (6:1).

-Одбрана је завршила највећи део посла  – сагласан је тренер Бојан Вуковић, коме је ангажман у Хајдуку први изазов у вођењу сениорске екипе. – Сви из дефанзиве остају на окупу и то је поуздан параметар нашем оптимизму у наставку првенства. Уз Тркуљу, сигурност у одбрани захваљујемо Јевићу, Скопљаку, Николићу, Томићу... Што се маневра и напада тиче, Ераку, Симићу, Галићу и осталима конкуренцију за састав појачаће Станић из Мачве, искусни играчи Миленковић и Михајловић, који се враћају из Кине, односно са Кипра. Из Грчке нам стиже наследник Слободана Крчмаревића. Верујем да ћемо до почетка такмичења успети новајлије да уклопимо у колектив и да задржимо нашу породичну атмосферу у клубу, што и јесте највећа Хајдукова вредност. 

Пет пута Хајдук је одиграо утакмице без победника и свих пет пута мреже су мировале на обема странама. Што се распореда и дербија на гостовањима тиче, са пратиоцима на табели Словеном и Слогом, у Хајдуку су сагласни да је сваки дерби тек једно у низу искушења, а исход на крају првенства одлучиће спремност на трајање форме и понављање позитивних резултата, без обзира на име и на рејтинг противника. Обострано поверење, клуба у играче и играча према клубу који испуњава све обавезе на време, поуздана је основа веровању да је Хајдук кадар за корак који је у минулим сезонама губио у самом финишу такмичења.

Л.Бакмаз

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести