Хајдук угостио великана из Новог Сада (фото)

У питомом бачком селу Чуругу данас је био истински фудбалски празник. Гост домаћег Хајдука био је двоструки шампион наше земље, екипа Војводине, која је искористила паузу у првенству и после дужег периода била гост Чуружана.
Hajduk-Vojvodina/J. Grlic
Фото: Дневник/Јелена Грлић

На игралишту смештеном уз стару железничку станицу, улепшаном лепом трибином за око 500 гледалаца, окупио се готово максималан број посетилаца, који су поздравили, како домаћина тако и реномиране госте из највећег града у АП Војводини.

Хајдук је члан Војвођанске лиге група Југ, а реч је о клубу који је основан још давне 1926. године и који је лане прославио 90 година постојања. Тада су гости на слављу били фудбалери Борца из Бања Луке и Црвене звезде, а овога пута су Чуружани могли да се похвале да су угостили и црвено-беле.

- Велика нам је част што је Војводина пронашла времена и простора да дође у наше село и одигра утакмицу с Хајдуком - рекао је председник клуба из Чуруга Милош Радановић, иначе и активни играч овог колектива. - Видели сте и сами да је велики број гледалаца дошао да испрати ову утакмицу, а и иначе могу да се похвалим да Хајдук прати у просеку око 400 навијача, што је највећа посета у Војвођанској лиги група Југ. Ова утакмица је имала је и хуманитарни карактер, јер су прикупљена средства за лечење тешко оболеле Славице Ђурђевић.


Председник промашио пенал

Занимљив тренутак догодио се у 68. минуту утакмице када је Џозеф Бемпах у казненом простору Војводине оборио нападача Хајдука Сувајџића. Судија Грмуша из Петроварадина показао је одма на белу тачку, а резултат је у том тренутку био 1:0 за Новосађане. Улогу извођача најстроже казне преузео је на себе председник клуба Милош Радановић. На његову, али на жалост гледалаца, млади голман Војводине Марко Илић одбранио је тај ударац и онемогућио Чуружане да изједначе.

- Шутирао сам доста добро и веома оштро, али је Илић прочитао моју намеру и зауставио тај ударац - рекао је Радановић. - Шта да се ради, то је фудбал, а мени остаје доза туге због промашаја. Најбитнији је да се Хајдук није обрукао, да смо имали активан резултат од само гола минуса све до 72. минута и да смо показали да умемо да играмо и те како добар фудбал.


Прет почетак пријатељског сусрета представници клубова разменили су поклоне. У име ФК Војводина, монографију клубу поводом 100. годишњице постојања, Чуружанима је уручио члан комисије која тренутно руководи Новосађанима Ненад Рончевић. Са друге стране, представник Хајдука Јован Божић уручио је црвено-белима слику чувене цркве у Чуругу рад уметника Слободана Бобе Стојановића. Потом су се играчи обе екипе заједно фотографисали и овековечили успомену на гостовање Војводине, што је, нормално, било испраћено аплаузима са трибина.

- Изузетно сам задовољан што смо гостовали Хајдуку и треба ово да нам постане део праксе - нагласио је Владимир Буач, тренер Војводине. - У оваквим утакмицама на лицу места могу да се виде многе ствари и стекне тачан увид у то на кога можемо да се ослонимо, а на кога не. Лепо време је додатно погодовало да комплетан утисак буде изванредан као и терен који је доста раван, истина уз нешто вишу траву, па се лопта мало спорије кретала. Ипак, утисак је изузетно позитиван велики број гледалаца створио је фину атмосферу и убеђен сам да је ово истинска популаризација фудбала. Овакви догађаји и утакмице, убеђен сам, привућиће неке нове навијаче Војводине, а децу из Чуруга определити да дођу да тренирају у нашем клубу.

Сама утакмица овога пута била је у другом плану. Домаћин се трудио да мушки и храбро парира другопласираном тиму Суперлиге Србије и у највећем делу сусрета у томе је и успевао. Са друге стране, Војводина је наступила у комбинованом саставу, али су играчи који су играли имали пред собом жељу да се наметну тренеру Буачу, а гледаоцима покажу шта умеју с фудбалском лоптом. Понекад им је то успевало, понекад баш и није, све једно, нико због тога није остао ускраћен.

Посебна вредност овог гостовања Новосађана била је у томе, чини нам се, што је велики број деце и младих пратио утакмицу, трудећи се да препозна играче Војводине и пратећи сваку њихову акцију са дозом узбуђења. Лепо је и то што су се гледаоци радовали и поздрављали сваки успешан потез играча Хајдука а нисмо приметили ни траг некаквој жалости због доживљеног на крају доста убедљивог пораза. Све у свему, фудбал је и овога пута победио, а Чуруг је био сјајан домаћин једном од најбољих фудбалских клубова у Србији.

  1. Предојевић

Хајдук (Ч) - Војводина 0:3 (0:1)

ЧУРУГ: Игралиште Хајдука, гледалаца 500, судија: Грмуша (Петроварадин). Стрелци: Цебара у 17. Парк у 72. и Вујановић у 90. минуту.

ХАЈДУК (Ч): Шарић, Стјепановић, М. Марков, Чичак, КалајЏић, Бојовић, Томић, Радановић, Марић, СувајЏић, Кобиљски. Играли су још: Доведан, Д. Марков, Нађалин и Кезија.

ВОЈВОДИНА: Перић, Лазаревић, Бурековић, Алвеш, Коснић, Вујановић, Зличић, Бемпах, Цебара, Калезић, Јовановић. Играли су још: Илић, Бјековић, Нешковић, Парк, Деветак и Френсис.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести