Хакери поново напали сајт ФИФА

Група хакера напала је званични сајт ФИФА, објављено је из седишта светске куће фудбала у Цириху.
fifa
Фото: FIFA

Није саопштено одакле је напад дошао, али постоји бојазан да су се хакери могли докопати великог броја важних информација.

"Осуђујемо било који покушај да се компромитује поверљивост, интегритет и доступност података. Забринути смо чињеницом да би неке веома важне информације могле да се добију нелегалним путем", стоји у саопштењу ФИФА. 

Министарство правде САД и ФБИ су раније током месеца поручили да је Русија била одговорна за напад на сајт ФИФА 2016. године који је довео дотле да резултати истраге појединих допинг тестова буду објављени. 

Нови напад је уследио у марту 2018. после чега је ФИФА предузела бројне нове мере на плану ИТ заштите свих запослених у организацији. 

О свему се недавно огласио и председник ФИФа Ђани Инфантино. 

"Мој посао укључује поверљиве разговоре и разна вађна документа, идеје које су архивиране по многим питањима. Могу једино да се закључам у собу, да не причам ни са ким, питам се, како да радим свој посао на прави начин? Не могу више од тога да свој посао радим часно и професионално и да тиме штитим интересе фудбала", изјавио је Инфантино.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести