Холанђани славили против Американаца и пласирали се у четвртфинале

Холандија – САД 3:1 (2:0)
е
Фото: Танјуг (AP Photo/Natacha Pisarenko)

Холандија је први четвртфиналиста Мундијала у Катару, пошто је, после боље игре, савладала селекцију САД-а. Иако су Американци први имали шансу преко Пулишића, већ у 10. минуту Холанђани су извели сјајну контру у којој је учествовало више играча. После асистенције Думфриса, ударцем у гол, прелепу акцију окончао је Мемфис Депај и „лале“ су повеле.

На самом истеку првог полувремена, после покушаја Вее да изједначи два-три минута раније, расположени Думфрис је још једном био пакер, а Дејли Блинд повисио је резултат на тада већ убедљивих 2:0.

У наставку репрезентативци САД-а имали су прилику преко Рима, али је Гакпо с гол линије избио лопту у поље. Одговорио је Депај на другој страни, међутим, опрезан је био амерички голман Тарнер. Смањили су Американци после мајсторије Рајта у 76. минуту, који је готово нестварним ударцем савладао Ноперта. Све дилеме, ипак, отклонио је најбољи играч сусрета Дензел Думфрис у 81. минуту, који је, после две асистенције, и сам затресао мрежу Тарнера и одвео Холандију и четвртфинале.

ДОХА: Калифа интернационални стадион, гледалаца: 44.846, судија: Вилтон Сампајо (Бразил). Стрелци: Депај у 10. и Блинд у 45+1. и Думфрис у 81. за Холандију, а Рајт у 76. минуту за САД. Жути картони: Копмејнерс, Де Јонг (Холандија).

ХОЛАНДИЈА (3-4-3): Ноперт –Тимбер, Ван Дајк, Аке (од 90+3. Де Лигт) – Думфрис, Де Рон (од 46. Бергвајн), Де Јонг, Блинд – Класен (од 46. Копмејнерс), Гакпо (од 90+3. Вегхорст), Депај (од 82. Симонс).

САД (4-3-3): Тарнер – Дест (од 75. Једлин), Цимерман, Рим, Робинсон (од 90+3. Морис) – Мекени (од 67. Рајт), Адамс, Муса – Веа (од 67. Аронсон), Фереира (од 46. Рејна), Пулишић.

А. П.

 

EUR/RSD 117.1154
Најновије вести