ХОЛАНДСКИ ФУДБАЛЕР ПРОМЕС ОСУЂЕН НА ШЕСТ ГОДИНА ЗАТВОРА ЗБОГ ШВЕРЦА КОКАИНА Живи у Москви, није се појавио на суду у Амстердаму

АМСТЕРДАМ: Фудбалер московског Спартака и некадашњи холандски репрезентативац Квинси Промес осуђен је данас на шест година затвора због учествовања у шверцу кокаина, преноси АП.
sud, pixabay
Фото: pixabay.com, ilustracija

Окружни суд у Амстердаму пресудио је да је Промес био умешан у увоз и извоз стотина килограма кокаина 2020. године. Промес живи у Москви и није се појавио на суђењу у Амстердаму.

Његови адвокати су навели да је фудбалер Спартака негирао све оптужбе. АП преноси да су холандски тужиоци тражили затворску казну од девет година. Међутим, Окружни суд у Амстердаму је Промеса на крају осудио на шест година затвора.

Промес (32) је у каријери поред Спартака играо и за Твенте, Го Ахед Иглс, Севиљу и Ајакс. Он је био члан Спартака од 2014. до 2018. године, а у клуб из Москве се вратио 2021. Промес је ове сезоне одиграо 21 меч за клуб из Москве и постигао је осам голова. За репрезентацију Холандије од 2014. до 2021. године наступио је на 50 утакмица и седам пута се уписао у листу стрелаца.

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести