И бугарски серлектор Балаков поднео оставку

Селектор фудбалске репрезентације Бугарске Красимир Балаков поднео је оставку на функцију, а разлог је расистички испад навијача током утакмице квалификација за Европско првенство, преноси портал Србија данас.
b
Фото: EPA/EFE GEORGI LICOVSKI

 Пре неколико дана, национални тим Енглеске гостовао је у Софији, а током меча су се поједини играчи жалили на расистичко вређање са трибина. Због тога је утакмица и два пута прекидана, а после тога је и председник Борислав Михајлов поднео оставку. 

- Више нисам селектор. Желим свом наследнику да успе, али ситуација у овом тренутку није најбоља - рекао је 53-годишњи Балаков после састанка са челницима Фудбалског савеза Бугарске. 

У овом тренутку, Бугарска је последња у групи са три бода колико има и Црна Гора. Први су Енглези са 15, Чеси имају 12, а селекција такозваног Косова 11. На основу овог, јасно је да је Балаков био у праву када је рекао да ситуација није најбоља. 

После дуела у Софији, бугарска полиција је идентификовала 16 особа, од којих је 12 ухапшено. Казна од две године присуства на фудбалским утакмицама изречена је четворици навијача.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести