И поред преокрета, Воша није успела да освоји сва три бода у Лазаревцу

Желели су фудбалери Војводине да у Лазаревцу стигну до нове победе и, уз то, још једном сачувају властиту мрежу.
vojvodina slavlje igraca, Dnevnik/Filip Bakić
Фото: Дневник/Ф. Бакић

На њихову и жалост навијача “Старе даме”, ни један од циљева нису испунили и у Нови Сад су се вратили “само” с бодом (2:2). Током сусрета најпре су били у резултатском минусу, да би у другом полувремену постигли два гола и закорачили на пут тријумфа. Међутим, прилично сумњив изједначујући гол Марјановића у 79. минуту, онемогућио их је да се радују. Уз то, голман Лазар Царевић два пута је вадио лопту из мреже, чиме је окончана серија дуго 386 минута његове несавладивости.

- Нисмо успели да савладамо Колубару у утакмици у којој је било и добрих, али и мање добрих ствари у нашој игри - истакао је Горан Шаула, уз Милоша Башића, један од помоћника болесног шефа стручног штаба Милана Раставца. - Садашњи тренутак нашег тима део је процеса у који смо ушли, а, уз то, питају се и ривали с којима играмо, јер сви данас улажу у екипе. Били смо близу тријумфа, успели да преокренемо резултат у других 45 минута, али смо, уместо да издржимо притисак домаћина и евентуално га казнимо у некој контри и трећим поготком, брзо примили изједначујући погодак. Штета...

Колубара је искористила нешто слабију партију Новосађана у првом полувремену и повела голом с беле тачке. Тај ударац нешто касније, а на интервенцију из ВАР собе, био је поновољен, након што је Филиповић најпре погодио пречку. Тек из другог покушаја Немања Милојевић надмудрио је чувара мреже Воше.

- Видели сте и сами шта се догодило. У наставку смо добили изједначујући, други гол после, по мени, непостојећег прекршаја Топића и гужве пред нашим голманом, односно не баш најјасније и најчистије ситуације у којој је био стрелац. Генерално, били смо близу победе, али су нас одређене грешке којих је било и којих ће да буде, уз још неке ствари,  онемогућиле да испунимо оно што смо планирали. Идемо даље, све то морамо радом да исправимо. Сви греше, не постоје безгрешне екипе и морамо да подигнемо главе. Тек је почетак првенства, још пуно има да се игра и најважније је да из свега извучемо поуке и да нам се пропусти што мање дешавају - додао је Шаула.


Реми је као пораз

Немања Николић се, осим јасних задужења у шпицу напада, истиче одличним проигравањима саиграча у офанзиви, па је и код првог гола Новосађана чији стрелац је био Вељко Симић, учествовао у лепој акцији.

- За мене, после Црвене звезде, Војводина је најстабилнија екипа у Суперлиги - истакао је Николић. - После свега виђеног у Лазаревцу, остварени реми рачунам као пораз, али ми је, с друге стране, драго што смо показали карактер и у тренуцима када смо губили. Нисмо падали, желели смо да преокренемо ток утакмице и у томе успели. Важно је да смо се подигли и заиста је штета што стечено вођство нисмо до краја сачували.


Стрелац другог поготка за тим из Српске Атине био је Немања Николић, који је маестрално искористио одлично убачену лопту Марка Бјековића.

- Слабије смо ушли у утакмицу, јер имали смо одређених проблема пре њеног почетка - открио је одлични нападач - С нама није био болесни тренер Раставац, а саиграч Душан Стевановић имао је трагичан случај у породици. Колубара је, с друге стране, играла добро и  била агресивнија, што јој је донело вођство после поновљеног ударца с 11 метара. У наставку, све је било другачије и преокренули смо резултат, а онда је дошао тренутак када је домаћин изједначио. Мислим да је судија могао да оде и погледа снимак спорног детаља и још једном се увери шта се стварно догодило пред нашим голом и то сам му и рекао. Међутим, није то учинио, односно веровао је колегама из ВАР-а.

Јуче су играчи који нису наступили у Лазаревцу, уз оне који су имали мању минутажу, одиграли тренинг утакмицу са Ал Шабабом који је на припремама у Старој Пазови, а данас екипа Војводине има слободни дан. Очекује се да се у погон врати и тренер Раставац, да би од сутра почеле припреме за наредни сусрет, који Новосађани, у суботу (од 18 часова), играју с тимом Младости из Лучана, на стадиону “Карађорђе”.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести