Игор Јеличић стасава у поузданог штопера Војводине

После дводневног одмора, фудбалери Војводине тренирали су у преподневним сатима јучерашњег дана, настављајући правцем који су пројектовали пре почетка првенствене трке.
2
Фото: Ј. Бакмаз

И у касно послеподне су одговарали на захтеве стручног штаба, одајући атмосфером утисак о задовољству постигнутим резултатима и начином како су до резултата стигли. Сви до једнога сведочили су о спремности да истим темпом и наставе, охрабрени оценама окружења да јесте реч о квалитетном колективу који одаје утисак о могућностима и спремности за највиши пласман. Није им било суђено, како је претходно на основу жреба и планирано, да у петом колу на Карађорђу поделе мегдан са Црвеном звездом, једином екипом са максималним бодовним учинком у прва четири кола.

- У налету смо, једва смо чекали дерби са Звездом – казао је штопер Новосађана Игор Јеличић. – Спремни смо за изазов на том нивоу и мислим да би нам одговарао такав тест, поговото што је планиран на нашем стадиону и пред нашим навијачима. Не жалимо, до тог меча мора да дође једног дана, а што се тиче непланиране паузе није нас пореметила, нити је на било који начин умањила нашу жељу да наставимо победнички ход. Не сумњам да ће наш стручни штаб пронаћи прави начин да нама не буде досадно до утакмице са Колубаром и да ће нас припремити довољно добро и за ту утакмицу и за све које следе, рачунајући и дерби са Звездом у октобру.

Добар старт у прва три кола на Карађорђу, Војводина је оверила и првом победом изван Новог Сада, у Крагујевцу. Извештачи су сагласни у оцени да је и сама одлука да се утакмица одигра, упркос нерегуларним условима за игру, равна подвигу. Трећом победом и игром која плени, Новосађани су задржали корак у врху табеле.

– Без обзира на то што услови нису били задовољавајући и што је терен био у стању који не задовољава ни минимум захтева за демонстрацију наше игре, ми смо доказали да смо тим за респект, на чију се вредност мора рачунати, без обзира ко је с друге старне терена – додао је Јеличић. – Све иде и све се одвија онако како смо и планирали, тако да је и задовољство свих играча у основи нових жеља и планова. Исрпљени смо напором у Крагујевцу, тако да нам је дводневни одмор добродошао. Најважније је да смо сви здраво, да повређених нема и да је атмосфера у свлачионици покретачка. А када све иде како планирате, тада једва чекате нову прилику за нови искорак у победничком низу.


Мамаду Траоре

Доста ми значи Траореово присуство у последњој линији одбране – вели Јеличић. – Одличан је играч и још бољи партнер у настојањима да спречимо противничке нападаче да приђу нашђем голу. Од првог дана смо се споразумели као да играмо дуго заједно. Мени је то драгоцено искуство за стицање самопоуздања и сазревање на тој врло одговорној позицији у тиму. Иде нам добро, нема разлога да не буде још боље. 


У четири утакмице, поред учинка за респект, неко ће потражити начин да означи најбољег појединца у „пола белом, пола у црвеном“, други ће на питање одбрана или напад коначно дефинисати јединствен одговор... Извесно је, међутим, да је јединствена и оцена да је клуб на катастрофалну сезону, одговорио невероватно моћним салтом у правцу који су навијачи препознали као рађање нове Војводине.

– Наш циљ је и био да игром анимирамо навијаче, да их вратимо на стадион, да нас подрже и да нам верују – наставио је поуздани штопер Новосађана. – Међутим, мало ко је могао да поверује да ће нам навијачи дати бланко подршку на самом почетку сезоне. Истина, са припрема су до њих стизале охрабрујуће вести, али контролне утакмице су једно, такмичарске нешто сасвим друго. Они су нама поверовали, ми смо моћно узвратили, драго ми је да смо се нашли на пола пута и да смо заједно кренули усусрет новим изазовима. У целом граду је приметно колико је снажна наша веза у оба смера. И против Спартака, упркос сусрету без голова, испраћени смо као да смо победили. То је зато што су навијачи препознали да смо ми све урадили што је до нас, што и јесте суштина наше намере на путу ка постизању циља.

После искуства у Крагујевцу, Војводина ће и у наредном мечу гостовати, код Колубаре у Лазаревцу, 13. августа. Седам дана касније заказан је нови сусрет са навијачима на Карађорђу, против лучанске Младости.

        Л. Бакмаз

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести