Играчи Војводине тренираће по два пута пре Златибора

Иако још увек нису добили новог шефа стручног штаба, фудбалери Војводине од самог почетак летњих припрема почели су с озбиљним радом, решени да у новој сезони буду на много вишем и квалитетнијем нивоу него током прошлог првенства.
Treneri Smajić i Krtolica sa igračima/S. Šušnjević
Фото: С. Шушњевић/ Тренери Смајић и Кртолица са играчима пред почетак тренинга

За сада, предводи их Немања Кртолица, млади тренер који је у минулој сезони био помоћник Радовану Кривокапићу, а уз њега с екипом раде и тренер-аналитичар Мирослав Смајић, односно Милан Јованић, који је задужен за голмане.

- Још увек немамо информацију ко ће бити нови шеф стручног штаба нашег клуба - рекао је Кртолица. - Нама је поверен задатак да водимо рад све до поласка на припреме на Златибор, где екипа одлази у понедељак. Као професионалци, одазвали смо се том захтеву управе и радићемо најбоље што умемо. До поласка на планину, тренираћемо у Фудбалском центру “Вујадин Бошков”, успутно одрађујући лекарске прегледе. Јуче смо имали један, данас и сутра биће по два тренинга, након чега ће бити одређена експедиција за планинску лепотицу Србије. У недељу ћемо играчима дати слободан дан како би се припремили за пут на Златибор.


Други део припрема у Словенији

По плану припрема, после боравка и рада на Златибору, играчи Воше накратко ће се вратити у Нови Сад, а онда, буде ли све како треба, следи им одлазак у Словенију. На Похорју би црвено-бели требали да проведу две недеље, наставе с тренинзима и одиграју четири контролне утакмице, као проверу до тада урађеног, а пред почетак новог првенства у Суперлиги Србије.


Неуобичајена ситуација у којој су припреме почеле, сигурно се одражава и на атмосферу међу играчима. Међутим, Немања Кртолица инсистира на њиховом професионализму, као и на чињеници да су им се, ако не исте, а оно сличне ситуације јављале током каријера.

- Верујем да ће играчи најлакше пребродити ову кризу, а битно је да клуб установи пут којим треба да иде даље. У сваком случају, Војводина заслужује да буде у врху српског фудбала. Оно што знамо јесте да сви играчи за сада остају, а руководство је најавило да ће са сваким од њих у наредним данима спортски директор Саша Дракулић обавити разговор. О евентуалним новајлијама, међутим, у овом тренутку не могу ништа конкретније да кажем - додао је Кртолица.

И док су њихови саиграчи увелико почели с тренинзима, млади репрезентативац Грчке Немања Милојевић, као и играчи који су до јуче били на позајмици у Кабелу - Владић и голман Пилиповић, добили су продужен одмор. Јуче је с радом почео и Младен Деветак, а тренери Воше не могу још увек да рачунају на У-18 репрезентативце наше земље Митровића и Савића, као ни на повређене Јеличића и Тегелтију.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести