Илић: Нисам отишао из Партизана,Партизан ће увек бити мој

БЕОГРАД: ФК Партизан Милорад Вучелић захвалио се данас капитену Саши Илиćу на оданости црно-белима, истичући да је он истинска легенда клуба из Хумске.
1
Фото: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Легендарни фудбалер Партизана вечерас против Пролетера одиграће последњи меч на стадиону у Хумској.

"Овде нас је све окупило то што се данас од фудбалског терена Партизана опрашта наш капиетн, један од највећих играча Саша Илић. Када гледате како игра Саша Илић онда вам се чини да је фудбал једна крајње једноставна игра. Он не намеће свој ауторитет екипи као капитен, он намеће свој ауторитет ауторитетом игре, знањем и резултатом", рекао је Вучелић на свечности у Хумској.

Он је рекао и да у тиму када игра Саша Илић сви играчи који се крећу ка голу знају да ће лопту добити онај који је у најбољој позицији.

"Намерно нисам говорио оне конвенционалне реченице о броју утакмица и трофеја. Њему припадају велике заслуге, он је истинска легенда и одавно се придружио тој плејади велики звезда и легенди Партизана. Несумњиво ће бити узор играчима, идеал многим играчима који су због њега почели да играју фудбал. Хвала на оданости Партизану и истрајности. Свака част Саша и алал ти вера", рекао је Вучелић.

Саша Илић истакао је да му је ово тежак дан и захвалио се свима који су дошли да испрате његову последњу утакмицу пред домаћим навијачима.

"Ово је много тежак тренутак за мене. Хтео бих да се захвалим људима који су дошли. Овде видим много бивших играча и легенди, који су дошли да данас са мном на нашем стадиону одиграју последњу утакмицу. Не желим много да причам, имам припрему за ову утакмицу. Желим да и данас Партизан победи и још једном да вам се захвалим. Нисам отишао из Партизана, Партизан ће увек бити мој", рекао је Илић.

Илић је на поклон од клуба, који му је уручио Вучелић, добио слику Косте Брадића.

EUR/RSD 117.1400
Најновије вести