Илија Столица нови тренер ФК Војводине

На седници Управног одбора ФК Војводина одлучено је да нови тренер буде дојучерашњи учитељ фудбалера Вождовца Илија Столица (39).
Ilija Stolica/Jutjub
Фото: Youtube Printscreen

Реч је о стручњаку млађе гарде, под чијом командном палицом су Београђани остварили више него добре резултате и после јесењег дела шампионата у Суперлиги Србије налазе се на четвртом месту.

Својеврсни вакум у вођењу новосадског суперлигаша настао је када је Владимир Буач разрешен са места шефа струке, три кола пре краја првог дела првенства. Тим је у тим сусретима водио Зоран Васиљевић, али како овај тренер нема неопходну лиценцу, било је јасно да ће Војводина у зимској паузи морати веома брзо да реагује и именује новог шефа. Избор је пао на Илију Столицу и од њега се очекује да на пролеће стабилизује игру тима и да под његовом командом екипа крене у лов на европску визу.

Столица је чак шести тренер Војводине у 2017. години, пошто су пре њега на клупи седели Драган Ивановић, Александар Веселиновић, Радослав Батак, Ненад Ванић и Владимир Буач. Млади стручњак је пре десетак дана одлучио да поднесе оставку на место тренера Вождовца, екипе коју је успешно водио претходних годину дана, између осталог и због, како је он то рекао, „начина на који су судије третирале његову екипу”.

Столица је рођен 1978. године и тренерску каријеру почео је 2014. као асистент у кадетској репрезентацији Србије, потом је радио и у Партизану, а пре ангажмана у Вождовцу самостално је водио још селекције Србије до 16 и 17 година. Столица се договорио с Војводином да ће на клупи Новосађана седети најмање годину и по дана.

Иначе, фудбалери Војводине су тренутно на одмору, а почетак зимских припрема заказан је за 9. јануар наредне године.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести