ИМТ победио Младост ГАТ

Младост ГАТ - ИМТ 2:3 (0:1)
њ
Фото: Дневник (Р. Хаџић)

Ослабљени састав новог првака и суперлигаша Младост ГАТ није успео да победом заврши сезону. Бољи од Новосађана били су фудбалери ИМТ-а, који су показали већу жељу за победом и на крају су, потпуно заслужено, до ње и стигли.

Много ангажованије и израженом жељом у утакмицу су ушли фудбалери ИМТ-а. Додуше, Новосађани су наступили без неколицине стандарних првотимаца, али је, све једно, гост из Новог Београда константно атаковао ка голу Алексе Слијепчевића.

Већ у 2. минуту озбиљно је главом запретио Ђорђе Ивковић, али је лопта фиукнула преко пречке. У 15. минуту један од најбољих играча ИМТ-а Владимир Радочај имао је изванредну прилику, али је, уместо мреже затресао пречку домаћина. Ипак, иницијатива је тиму тренера Бојана Круља донела резултат у 18. минуту када је искористио добру лопту с леве стране и с неких пет метара погодио мету.

Настојали су играчи Младости ГАТ да успоставе жељени ритам, али у томе нису имали превише успеха. Додуше, у 38. минуту, после центаршута Станића, најсналажљивији био је капитен Миловановић, међутим његов ударац завршио је замало поред десне стативе.

У наставку виђена је права голеада, гледаоци су пратили веома занимљиву утакмицу, а тренери обе екипе искористили су прилику да у игру уведу и оне који су имали мању минутажу. Након што је у 50. минуту Новобеограђанин Глишић промашио стопостотну шансу, ИМТ је дуплирао вођство 180 секунди касније. Расположени Лучић је центрирао а на лопту је налетео Радочај и просто је закуцао иза леђа голмана Слијепчевића. У 59. минуту Глишић је погодио стативу и чинило се да се домаћи тим помирио с поразом.

Међутим, тренер Ристовски је направио неколико измена а већ у 60. минуту, после одлично центаршута Николе Поповића, на 1:2 смањио је Зоран Караћ. Практично већ у следећем нападу, поново је ИМТ имао два гола предности. После убачене лопте са стране прецизан и смирен био је Ђорђе Ивковић и већ сада било је јасно да ће бодови отићи на Нови Београд. Ипак, у 69. минуту, после нове асистенције Поповића, најсналажљивији пред голом Којића био је Видо Марковић и поставио коначни резултат.

После тога уследило је славље играча и навијача Младости ГАТ која је за четири сезоне променила четири ранга и нашла се у најквалитетнијој лиги наше земље.


Миловановићу уручен пехар

Директор такмичења Прве и Суперлиге Србије, Александар Пивић, пред почетак утакмице, уз громогласан аплауз с трибине, уручио је шампионски пехар капитену тима Младости ГАТ Милошу Миловановићу. Такође, признање је добио и први стрелац првенства, нападач Новосађана Милан Видаков. 


НОВИ САД: ГАТ Арена, гледалаца 1.500, судија: Павле Илић (Крагујевац). Помоћници: Небојша Савић (Ужице) и Стефан Јеремић (Прибој). Стрелци: Караћ у 60. Марковић у 69. за Младост ГАТ, а Лучић у 18. Радочај у 53. и Ивковић у 61. минуту за ИМТ. Жути картони: Швоња (Младост ГАТ).

МЛАДОСТ ГАТ: Слијепчевић 6,5 (од 79. Дражић), М. Илић 6,5, Миловановић 7, Караћ 7, Швоња 6,5 (од 71. Гојков 6,5), Савановић 6,5 (од 63. В. Марковић 7), Поповић 7,5, Станић 6,5, Н. Илић 6,5 (од 79. Тодоровић), Јочић 6,5 (од 63. Петровић 6,5), Савковић 6,5.

ИМТ: Којић 6,5, Глишић 7 (од 63. Зорић 6,5), Стефановић 7, Ивковић 7,5 (од 67. Луковић 6,5), Лучић 8, Стаменић 7, Савић 7, Џиновић 6,5 (од 85. Н. Марковић), Вукић 7 (од 63. Стевановић 6,5), Лукић 7, Радочај 7,5 (од 85. Гајинов).

Играч утакмице: Владимир Лучић

С. Предојевић

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести