Инђијци у елитном рангу: Динамо - Инђија 2:0 (1:0)

Фудбалери Инђије после 10 година поново су се пласирали у Суперлигу Србије.
1
Фото: Фудбалери Инђије ће од јесени играти у најјачој лиги Србије

Инђијски зелено – бели су после велике борбе, која је трајала 97 минута,  успели да изборе резултат који их води у елиту. Врањанци су постигли два гола до 63. минута и фалио им је још један  да би достигли минус из Инђије из прве утакмице (3:0), али су гости издржали све атаке, сачували су мрежи и ид једени ће се такмичити у елитном рангу.  

Утакмица је почела у наелектрисаној атмосфери, па је судија Чоловић имао пуне руке посла. Врањанци су кренули изузутено агресивно, понекад не бирајући средства како би што пре дошли до гола. Инђијци су се очекивано определили за чврсту одбран успели  да зауставе све  атаке домаћих фудбалера. Голман Прековић је  одбранио неколико тешких шутева,а ужа одбрана зелено – белих деловала је сигурно.Око 30. минута Инђијци су успели да се ослободе притска и да успоставе равнотежу на терену. Међутим, у 37. минуту капитен домаћих Стевановић имао је сјајну прилику, али је његов шут са 10 метара одбранио Прековић. Чинило се да ће се прво полувреме завршити без голова, али је тада погрешила одбрана Инђијаца и Динамо је повео. Голман Врањанаца је дегажирао лопту, она је прелетела одбрамбене играче гостију, у празан простор утрчао је Жељко Димитров и главом пребацио истрачалог голмана Инђије.

Слика на терену ни у другом делу се није пуно прменила, Врањанци су нападали,а Инђијци су се организовано бранили, па је прилика било мало. Ипак, домаћи тим је успео да постигне и други гол са беле тачке. Међутим, мора се рећи да је судија Чоловић после једног ваздушног дуела  Илића и Карапанyића олако је показао на белу тачку. Наравно, најбољи игра домаћих Димитров био је прецизан.

Овај погодак није уздрмао Инђијце, како је меч одмицао играли су све боље, имали су и више простора,  јер су Врањанци почели да  у силној жељ да постигну трћеи гол греше. Инђијац Бастајић  је имао дивну прилику, успео је да лобује голмана, али је лопта прелетела преко пречке. У последњих десетак минута екипа Динама покушавала је дубинским лоптама нешто да уради, али штопери Рогач и Величковић су све ваздушне дуеле добили, тако да домаћини нису ни имали прилику да постигну трећи гол.

Г. К.

ВРАЊЕ: Стадион Јумко, гледалаца: 5.000, судија: Чоловић. Стрелци: Димитров у 42. и 63.минуту (из пенала). Жути картони: Н. Ђуришић, Ожеговић, Карапанyић и Антић (Динамо), Видић, Бађи, Димитријевић, Андрејић, Бјеличић (Инђија).

ДИНАМО: Лакић - , Онимиси 7 (Недељковић), Никола Стевановић(Карапанџић 7) , Ђуришић 7,  Јовановић 6 (Антић), Гашић 6, Ожеговић 6, М. Стевановић 6, Павишић 7, Поповић 6. Ж. Димитров 8

ИНЂИЈА: Прековић 8, Величковић 7, Димитријевић 6 (Враштановић), Рогач 8, Бјеличић 6, Видић 7, С. Димитров 6 (Бастајић), Илић 7, Андрејић 6, Анђелковић 6, Бађи 7 (Дамњановић 6).  

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести