(ИНТЕРВЈУ) Немања Суботић: Голови су саставни део фудбала

Будемо ли искрени, мало ко је очекивао од фудбалера Војводине да после два првенствена кола у Суперлиги Србије црвено-бели буду на деоби првог места.
Nemanja Subotic3, jgrilic
Фото: Немања Суботић (с лоптом) у дуелу с Чукаричким, фото: Ј. Грлић

Бурни догађаји током летње паузе, а онда и рана елиминација из Европе, мислило се, оставиће и те како видљивог трааг на црвено-беле, али они су, баш када им је било најтеже, решили да покажу супротно. Најпре су срушили Чукарички на свом терену, а онда и тријумфално прошли кроз Сурдулицу. Радник су савладали са 4:0, а из редова ривала стижу оцене да их, од када су у елитној лиги српског фудбала, нико тако није надиграо.

Врата ка тријумфу у прошлом колу Новосађанима је широм отворио Немања Суботић, младић који је у овом прелазном року стигао на “Карађорђе” из редова прволигаша Будућности из Добановаца.

“Спремили смо се добро за ту утакмицу, јер смо знали да нас очекује дуел с добром екипом Радника”, задовољно је рекао Суботић.

“Одлично смо отворили сусрет, већ у 9. минуту постигао сам водећи погодак и после тога, а посебно након другог гола који је постигао Филип Малбашић, било нам је пуно лакше да играмо. Био је то мој првенац у дресу Војводине и јако ми је и драг и важан, јер сам играч који је навикао да постиже голове и када није тако, нисам то ја. У Будућности сам током две сезоне био најбољи стрелац и верујем да ћу голгетерско умеће наставити да показујем и у новој средини.”


Лакше је у Суперлиги

Играте дебитантску сезону у суперлигашком такмичењу, па је логично питање да ли је лакше у елитној дивизији, или је то играње у другом рангу по квалитету?

“Теже је, по мени, играти у Првој лиги Србије, јер тамо нема толико школованих фудбалера и много је теже доћи до лопте, а самим тим и до прилике за постизање гола”, категоричан је био Немања.

“У Суперлиги у везном реду постоји пуно одличних фудбалера који вас снабдевају употребљивим лоптама, па је, самим тим, много лакше наћи се у шансама.”


Имали сте прилику и у 85. минуту да се упишете у листу стрелаца, када сте, после нове сјајне соло-акције, избили пред голмана Радника?

“Имао сам шансу, али Чанчаревић био прибран. Срећом, Бемпах је све то лепо испратио и послао лопту у мрежу, поставивши коначних 4:0. Најважније је то што смо испунили циљ, срушили лошу традицију у дуелима с Радником и с још више самопоуздања гледамо ка ономе што следи, а то је утакмица у суботу с Бачком, у Новом Саду. Најтеже је побеђивати у “унапред добијеним” сусретима и управо због тога мораћемо поново јако да уђемо у дуел и да покушамо што пре да постигнемо гол. Успемо ли, биће нам пуно лакше да играмо, али смо свесни да је пред нама још један изазов.”

Каква је сада атмосфера унутар екипе из Новог Сада?

“После елиминације из Европе, атмосфера је била пољуљана и јавиле су се сумње у погледу квалитета којим располажемо. Ми смо, међутим, били свесни да велики рад мора да нам се кад-тад исплати и видело се то већ у утакмици са Чукаричким. Победили смо, подигла се и атмосфера и сада с много више вере у сопствене могућности гледамо у будућност.”


Исто, а другачије

У екипи Будућности били сте доказани стрелац. Да ли се, доласком у Нови Сад, ваша улога у тиму променила?

“Играо сам на истој позицији, али сам био релаксиранији када је игра у дефанзиви у питању”, објаснио је Суботић.

“Остајало ми је више снаге и простора за нападачке задатке. Сада имам много више обавеза у одбрани, помажем по левој страни Бурековићу, али ми то није проблем.”


А управо будућност вам, у року од само седам дана, доноси три утакмице. После сусрета с Бачком, гостујете у Борцу у Чачку, а онда, као шлаг на торту, долази новосадски дерби с Партизаном?

“Ако савладамо Бачкопаланчане, а верујем да хоћемо, у Чачак ћемо путовати с истом амбицијом, односно са жељом да освојимо сва три бода. То није нереално, а онда бисмо, с максималним учинком, дочекали дерби с црно-белима у којем би имали шансу да одиграмо растерећено. Имамо квалитет и важно је да га на терену показујемо, а ако буде све онако како прижељкујемо, ко зна шта може да се догоди у дуелу са шампионом.”

Иако је рано за прогнозе тог типа, ипак нас занима где Војводину видите на крају овог првенства?

“Најважније је да се придржавамо рада, реда и дисциплине и биће све онако како желимо да буде. Тимови који тренирају и играју на тај начин, кад-тад наплате велики уложени труд и заиста верујем да нам је место у врху табеле, односно да је реално да на крају првенства будемо међу три првопласиране екипе. На то нас, уосталом, обавезује име Војводине и настојаћемо да оправдамо то што носимо дрес овог клуба”, с пуно оптимизма поручио је Немања Суботић.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1192
Најновије вести