ИШЧЕКУЈЕМО У СУБОТУ (18) Жреб за ЕУРО у Хамбургу, Србија у четвртом шеширу

ХАМБУРГ: Жреб за шампионат Европе у фудбалу 2024. године одржаће се сутра од 18 сати у велелепном здању Филхармоније на Елби, у Хамбургу, једном од 10 градова домаћина финалног турнира.
Фудбалски савез Србије
Фото: Фудбалски савез Србије

 Србија се први пут од осамостаљења налази у одабраном европском друштву, практично од 2000. године када је државни тим, тада под именом СР Југославија, био учесник првенства Европе у Белгији и Холандији.

У делегацији ФС Србије у Хамбургу, због приватних обавеза, неће бити председника Драгана Џајића и директора свих селекција Ненада Бјековића, а Савез представљају потпредседник Бранислав Недимовић, генерални секретар Јован Шурбатовић, селектор Драган Стојковић, директор спортског сектора Мирослав Тањга, директор А селекције Стеван Стојановић, директор медијског сектора Небојша Петровић,  тим менаџер А тима Немања Филиповић и портпарол Милан Вуковић.

Европско првенство одржава се од 14. јуна до 14. јула 2024. године у 10 градова: Берлину, Минхену, Дортмунду, Штутгарту, Гелзенкирхену, Франкфурту, Хамбургу, Дизелдорфу, Келну и Лајпцигу.

Први меч се игра у Минхену на Алијанц арени, а финале на Олимпијском стадиону у Берлину.

Селекције учеснице на жребу се налазе у четири шешира.

У првом су домаћин Немачка, затим Португалија, Француска, Шпанија, Белгија и Енглеска.

Други шешир чине Мађарска, Турска, Румунија, Данска, Албанија и Аустрија.

У трећем се налазе Холандија, Шкотска, Хрватска, Словенија, Словачка и Чешка.

У четвртом шеширу је актуелни шампион Европе Италија, затим Србија, Швајцарска и будући победници баража А, Б и Ц дивизије Лиге нација.

Фото: Фудбалски савез Србије

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести