Искључење Грабежа одредило победника у дуелу Радничког и ТСЦ-а

Рано искључење Грабежа је одредло ток утакмице у Нишу.
tsc radnicki
Фото: ФК ТСЦ

Наиме фудбалер ТСЦ –а Срђан Грабеж је Сасвим непотребно за само девет минута зарадио два жута картона и морао је у свлачионицу. Тако су Тополчани сезону завршили поразом.    

И док су се фудбалери ТСЦ –а престројавали Раднички је постигао два поготка. Пометњу је направио брзоноги Саша Чумић, који је остао без чувара на десној страни. Прво је после грешке комплетне одбране Тополчана остао сам на пеналтику и погодио мрежу, а потом је побегао свом чувару (Балажу) и лепо упослио Михајловића, који је, чини се, био у офсајду, али помоћни судија није сигнализирао недозвољену позицију.  

Тек после два примљена гола фудбалери ТСЦ –а су успели да конолидују одбрану и после дуге акције Томановић је са ивице шеснаестерца страховитим шутем погодио мрежу. Међутим, у финишу првог дела поново је Чумић успео да  побегне по десној страни и поново да пронађе Михајловића, коме није било тешко да погоди мрежу.    

И у другом делу играло се отворено и брзо. Наравно, Раднички је са играчем више имао инцијативу, али су се и Тополчани добро држали. Ређале су се шансе на обе стране, ТСЦ је можда могао и да смањи резултат, али Антонић и Тумбасевић нису имали среће, а на другој страни и Чумић и Михајловић су имали прилике.  

Интересантно је да су у финишу меча, иако су играли са играчем мање, фудбалери ТСЦ –а били бољи, али нису успели да смање резултат.

Ваља још рећи да се од активног играња опростио Саша Стојановић, легенда Радничког.

Г. Ковач

РадничкиТСЦ 3:1 (3:1)  

НИШ: Стадион Чаир, гледалаца око 3.000, судија: Острачанин (Краљево), стрелци: Чумич у 14. И Михајловић у 19. И 43. за Раднички, а Томановић у 27. мза ТСЦ. Жути картони: Михајловић, Пантелић (Раднички), Грабеж, Томановић, Силађи (ТСЦ), Црвени картон:  Грабеж (ТСЦ).    

РАДНИЧКИ: Ристић 6 , Стевановић 7, Кнежевић 7 , Бјеличић 6, Суботић 6, Пејовић 7, Стојановић 7 (Митровић), Летић 7, Пантелић (Милорадовић), Чумић 8 (Секулић), Михајловић 8 (Којић).

ТСЦ: Јоргић 6, Балаж 6 (Скопљак), Антонић 7, Бабић 6 , Грабеж -, Томановић 7, Тумбасевић 7, Зец 7 (Галић), Ђурић 6 (Дуроњић), Силађи 7 (Пантовић), Лукић 6 (Кудрић)    

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести