Искусни Дринчић је срце екипе

На првом “пролазном времену” у текућој суперлигашкој фудбалској сезони, дакле после одиграних 15 утакмица, екипа Војводине налази се на трећем месту на табели.
Nikola Drinčić/J. Grlić
Фото: Ј. Грлић/ Никола Дринчић пружа одличне партије ове јесени

Имају, додуше, Новосађани утакмицу више од Чукаричког и Партизана, али је као дан јасно да су направили велики помак у односу на претходно првенство и надају се пласману у европско такмичење у наредној такмичарској години. Наравно, остало је још пуно утакмица да се одигра, шест од њих на програму су до краја 2019. године, а распоред иде наруку црвено-белима. Управо зато биће од велике важности да освоје што је могуће више бодова до одласка на зимску паузу, како би створили предуслове да на пролеће, освежени и, барем према најавама - појачани, испунили сопствене и жеље навијача. У неколико последњих утакмица, форма екипе налази се у паду, па је јасно да ће сваки првотимац морати из себе да извуче и последњи атом снаге како би остварење снова било што реалније.

Пре нове првенствене паузе због обавеза репрезентације, Војводина у суботу гостује у Шапцу, а потом јој следе сусрети са Напретком, Радником и Пролетером код куће, Радом и ТСЦ-ом на страни. Јесен се завршава 14. децембра, биће довољно времена да се сагледа учињено, односно што је оно што овом тиму недостаје и да се реагује на тржишту, у смислу довођења играча који би могли одмах да заиграју. Треба при томе повести рачуна и о повратку двојице одличних фудбалера који због тежих повреда нису могли да наступају  - штопера Николе Васиљевића и нападача Немање Човића, што сигурно улива додатни оптимизам код свих у клубу.

Блиц-анализа после првих 15 кола каже да је шеф стручног штаба Ненад Лалатовић, заједно са сарадницима Драганом Шарцем и Видаком Братићем, шансу пружио 21 играчу. Само двојица од њих одиграла су све утакмице, голман Емил Роцков и везњак Никола Дринчић, а близу им је и капитен Ранко Веселиновић, који је изостао само с једног сусрета. Утисак је да је управо Дринчић био срце и покретач тима, играч који је показао најстандарднију форму, иако има пуних 35 година.


Амбициозни и у Купу Србије

У прва два круга такмичења за Куп Србије Војводина је, са по 4:0, савладала прволигашке саставе Златибора (у гостима) и Синђелића (код куће). Новосађани су се пласирали у четвртфинале, међу осам најбољих екипа и не крију да у овом такмичењу имају жељу да покушају да стигну далеко, до победничког трофеја. Утакмице четвртфинала на програму су 18. марта следеће године.  


О томе шта садашњем тиму у играчком смислу недостаје размишљаће, пре свих, тренер Лалатовић и спортски директор Никола Лазетић. Јасно је да ће одређена освежења бити неопходна на неколико места у екипи, јер Војводина има пред собом веома јасно и прецизно дефинисан такмичарски циљ. Који су то фудбалери који би могли да појачају конкуренцију, а да постоји могућност да их током зимског прелазног рока новосадска екипа доведе, без сумње, знаће се веома брзо.

У погледу учинка, први стрелац црвено-белог тима је Бојан Матић са седам голова, а на клупској листи стрелаца следе га: Огњен Ђуричин, Винсент Езе и Немања Николић са по три поготка. Укупно су црвено – бели постигли 28 голова, примили су 15, а најефикаснији су били у дуелу са Радом на “Карађорђу” (5:0) и Радником у Сурдулици (4:0). Највише лопти је иза леђа Емила Роцкова завршило у прошлу суботу, када су га играчи Партизана савладали четири пута.

Воша је остварила девет победа и по три ремија и пораза и тај податак сведочи о напретку у односу на прошлу сезону. Иако је, како тренер Лалатовић уобичајава да истакне, 80 посто екипе остало непромењено, резултати су много бољи и уливају наду у још лепше и успешније пролеће. Имаће Лалатовић екипу на окупу током зимских припрема, дакле моћи ће да с њом одради све оно што је замислио и да онда сви заједно крену ка остварењу европских снова.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести