Италијани без мондијала, сви плачу

Четвороструки светски прваци, фудбалска репрезентација Италије, неће играти на Светском првенству које се наредне године игра у Русији, с обзиром да су синоћ у Милану, на стадиону Сан Сиро, играли без голова против Шведске у реванш мечу баража за одлазак на мондијал.
Svedska-Italija/Fonet
Фото: FoNet

С обзиром да су у првом мечу у гостима поражени са 1:0, то је значило да ће пропустити највећу смотру светског фудбала први пут од 1958. када се Светско првенство играло у земљу њихових “џелата”, Шведској.

Азури су доминирали током целог меча (упутили су 19 удараца на гол наспрам шведска четири), али нису имали среће. Додуше, нападачи су били деконцентрисани, а на голу “викинга” блистао је голман Копенхагена Робин Олсен.

Де Роси није био задовољан што је послат на загревање.

"Ово је мрачан тренутак за наш фудбал, веома мрачан за нас који смо играли последњи квалификациони циклус", рекао је после елиминације Де Роси.

Елиминација из баража за пласман на Мундијал у Русији означила је крај служења државног тиму за Ђиђија Буфона, за коју је дебитовао септембра 1997.

Плакао је као дете после утакмице:

„Не плачем због мене, него због италијанског фудбала. Пали смо на испиту који је значајан и за живот нације. Нисам разочаран што време пролази, него што смо овако окончали“, плакао је Ђиђи док је давао изјаву, а снимале га камере.

Д. Кн. 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести