Италијански министар спорта: Спорт није само фудбал

РИМ: Италијански министар спорта Винћенцо Спадафора поновио је да постоји жеља да се са тренинзима спортиста почне 4. маја, али је упозорио и да спорт није само фудбал.
Serija A
Фото: FoNet

Спадафора ће имати састанак са челним људима италијанског фудбала, а на дневном реду биће наставак такмичења, која су обустављена због пандемије корона вируса.

"Медији су фокусирани на фудбал и на то да ли ће се сезона наставити или не, али спорт није само фудбал и фудбал није само Серија А", рекао је Спадафора новинарима, а преносе италијански медији.

Министар је додао да спортска такмичења морају да крену поново, с обзиром на огромну економску и друштвену вредност спорта.

"Са наше стране постоји велика жеља да се све поново покрене, али први циљ је да гарантујемо заштиту здравља наших грађана. После тога, наша намера је да проучимо програм који ће омогућити екипама да поново почну са тренинзима од 4. маја. Тада можемо да размислимо о поновном успостављању лига, а приоритет је здравље професионалаца", закључио је Спадафора.

Датум 4. мај подудара се са датумом када се очекује да Италија започне ублажавање рестриктивних мера које су уведене због панедмије Ковида 19.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести