Иванић решио дерби, Звезда на "плус 12"

БЕОГРАД: Фудбалери Црвене звезде савладали су вечерас Партизан са 1:0 (0:0) у дербију 30. кола Суперлиге, укупно 164. вечитом дербију.
d
Фото: Tanjug (Strahinja Aćimović)

Једини гол постигао је Мирко Иванић у 58. минуту, главом после сјајног центаршута из корнера Гелора Канге.

Звезда води на табели са 86 бодова, чак 12 више од другопласираног Партизана, осам кола пре краја првенства.

Станковић: Нећемо да се зауставимо, нема границе

Кад се добије дерби доста је лакше, али нема опуштања док се математички не потврди титула, изјавио је тренер фудбалера Црвене звезде Дејан Станковић после победе у вечитом дербију.

Било би аматерски да се зауставимо. Идемо даље, нема граница. 12 бодова је превише, за титулу треба чудо да бисмо је изгубили. Има Куп, увек може боље. Прошао је дерби, архивиран је и сада мора да се овери. Нећемо да се зауставимо на томе, рекао је Станковић на конференцији за медије.

Он је додао да му много значи победа.

Сродио сам се са екипом, жељом да победим, ништа лично и све остаје на терену. Емоција ме је пукла. Теже се преживи утакмица као тренер. Као играч си актер, не видиш све. Као тренер је горе водити, али и слађе, истакао је Станковић.

Станојевић: Нисмо задовољни, честитам Звезди титулу

Нисмо задовољни, били смо бољи у првом полувремену, али смо у наставку примили гол из прекида. Честитам Звезди победу и титулу, рекао је тренер фудбалера Партизана Александар Станојевић после пораза у 164. дербију.

У првом полувремену смо играли добро, имали смо доста шанси, требали смо то да решимо. У другом је Звезда стекла предност кроз прекид. Ми нисмо били опасни као у првом. Честитам Звезди титулу, то је реалност, рекао је Станојевић на конференцији за медије после меча.

Он је објаснио "расправу" с Дејаном Станковићем на почетку меча.

То је све нормално, у духу борбе, веома га поштујем као фудбалску легенду, истакао је Станојевић и додао да није задобољан суђењем Новака Симовића, али да не жели да придаје томе велики значај јер поштује екипу која има 12 бодова више.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести