Ивица Илиев: "Ваљак" тражи дефанзивца

Ивица Илиев спортски директор Партизана се нада да ће се историјска Партизанова јесен продужити и до краја пролећа и да ће ова сезона у целини бити можда једна од најуспешнијих у клупској историји.
1
Фото: Printscreen Youtube

Оптимизам гради и на изванредном раду тренера Александра Станојевића и његовој огромној емоцији према клубу. Уверен је да ће Станојевић остати и наредне сезоне у Хумској, иако је тренер црно-белих недавно признао да ће то бити веома тешко, чак и ако се освоји титула.

- Сале је импулсиван. Што би рекао наш председник он је дубоки партизановац. Он стварно живи Партизан. Та његова љубав према клубу види се у сваком моменту и ако Бог да да се освоји титула, ја сам уверен да га нико неће убеђивати у то колико нам је потребан као капетан овог брода - наглашава Илиев.

Оно што навијаче Партизана највише занима јесу потези које клуб планира да повуче током зимског прелазног рока. Тренер Станојевић је изразио жељу да екипу ојача пре свега на позицији дефанзивног везног играча. За сада се спекулише о Фејси, Срђану „Мићку” Мијаиловићу из Чукаричког, Бразилцу Евертону... Илиев је све прокоментарисао, једног по једног, али нагласио да дефанзивни везни неће бити „бомба”.


Бејбек напустио Партизан

Жан Кристоф Бајбек није више играч Партизана, а као један од разлога за раскид сарадње наводе се проблеми са депресијом француског нападача због којих није желео да се враћа у Београд. Некадашњи шпиц Пари Сен Жермена и Утрехта (28) у Хумску је стигао октобра 2020. и потписао трогодишњи уговор. Очекивања од њега су била велика, али је клуб напустио као потпуни промашај.

- Бајбек је раскинуо уговор. Још пре два месеца све смо папиролошки решили. Партизан више нема никакву обавезу према њему, баш као ни Француз према нама - рекао је Милош Визура.- Пре два месеца су његови адвокати послали писмо да су сагласни са споразумним раскидом уговора. У њему је наведено да има здравствене проблеме, да је депресиван, да због тога није у стању да дође у Србију. Све послове око раскида завршили смо посредством адвоката. Жао ми је. Надао сам се да ће успети, људи из спортског сектора су нешто видели у њему, али није испало како смо очекивали.

Бивши млади репрезентативац Француске је током периода у Партизану уписао осам мечева и један гол.


Некако се чини да је Партизан најконкретнији око Мијаиловића и да су највеће шансе да управо он дође, иако је својевремено играо у Црвеној звезди.

- Он  је један од четири-пет потенцијалних појачања за једну позицију коју тражимо. Ко ће од њих доћи, детаљи ће одлучити. Али, ја кад причам о ‘бомбама’, то су углавном офанзивни играчи. Зато не бих да пребацујем тај терет на дефанзивне везне или штопере... Они су битни за екипу, али не треба да буду оптерећени личном статистиком у смислу постигнутрих голова, броја асистенција - објаснио је Илиев и открио да се Партизану нуде и играчи из Серије А, Примере, француске лиге...

Евертону је истекао уговор са Солт Лејк Ситијем у МЛС лиги, навијачи би радо видели неустрашивог Бразилца поново у Хумској.

- Ја мислим да јавност сада већ добро зна какав сам ја и да искрено кажем ако постоји шанса или ако је нешто већ близу договора. Евертон је увек на неком списку, али колико је реално?! Постоји тај неки списак играча у рукама навијача, који у зависности од позиције потребне нашем тиму, одмах узимамо и из њега извлачимо једно име. Евертон је увек присутан у причама, јер сви памте како је играо овде и шта је урадио за тим. Као и Леонардо. Мора се размишљати о моменту, њиховим годинама, да ли он уоопште себе виде у Србији, о финансијама. Они су нама донели много, али су и добили много. Њихови уговори када су отишли из Партизана били су три, четири или пет пута већи него овде - објашњава Илиев.   А шта је  са Фејсом?

- То је слична ситуација као и са Евертоном. Велики играч, шампион. Играли смо заједно 2010. године. Фантастичан момак, једноставно се о његовим квалитетима не дискутује. Колико је реално, морамо да видимо. Много тога мора да се поклопи! Комплексна је ствар довођење играча -  јасан је спортски директор Партизана.

Квинси Мениг је недавно пожелео да му се у Партизану придружи и Черни из Твентеа, али...

- Па, то је лепо! Шалим се и кажем да би било добро да га он плати - ставио је Илиев до знања да ни та прича није решена.        С. Р.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести