Иза фудбалера Пролетера је успешна сезона

Фудбалери новосадског Пролетера поразом на „Маракани” (1:2) завршили су сезону.
zvezda proleter, fonet
Фото: Iz duela Zvezde i Proletera, foto: FoNet

Лепом и храбром игром побрали су аплаузе бројног аудиторијума и поре пораза.

-  Како смо се договорили тако смо у утакмицу и ушли. Први смо постигли гол, витешки се борили, надигравали са старим – новим шампионом и на крају ипак изгубили. Крајњи резултат је реално очекиван, с тим што ми немамо ни један једини разлог за незадовољство – каже шеф струке Бранко Жигић.                     

Сланобарци су баш добро играли у првом полувремену, мада је  Звезда у том периоду постигла два гола,а и у настваку нису били у подређеном положају.

- Овакве утакмице су права прилика да играчи покажу шта знају и умеју. Сматрам да је Пролетер на „Маракани” оставио веома леп утисак и све нас је радовало то што смо учествовали у спектакуларној прослави Звездине нове титуле. Аплаузи које су моји играчи добили на отвореној сцени се не заборављају.

Пролетер је првенство завршио на 12. месту.

- Након нешто слабијег старта од очекиваног успели смо да консолидујемо редове и избегнемо опасну зону, што је био превасходни циљ. По играма и квалитетном кадру заслужили смо и бољи пласман. Остаје жал за 10. местом, било нам је  у последња четири кола на дохват руку, али смо га прокоцкали у ремијима са Радником и Јавором. Но, немамо за чиме да жалимо, иза нас је успешна сезона – казао је млади и даровити тренер Жигић.

Играчи су добили слободно до 29 јуна, када ће започети припреме за нову сезону. У плану је одлазак на припреме на Златибор, а што се тиче ограчког кадра – биће долазака и одлазака.

М. Поповић 

EUR/RSD 117.1544
Најновије вести