ИЗНЕНАЂЕЊЕ У БЕЛЕКУ Пролетер победио Шахтјор из Доњецка

БЕЛЕК: Одиграли су фудбалери новосадског Пролетера прву тренинг утакмицу у Турској и остварили неочекивану победу над моћним, додуше подмлађеним тимом Шахтјора из Доњецка.
1
Фото: Dnevnik.rs

(Од нашег специјалног извештача)

Сви они који су пратили сусрет могу да посведоче како су Сланобарци били бољи ривал, створили више прилика за гол и потпуно заслужено на крају се радовали. Шеф стручног штаба Бранко Жигић има разлога да буде задовољан оним што је његова екипа приказала: трчањем, хтењем, али и тактичком поставком, што на завршетку сусрета млади стручњак није ни скривао.

Тренутак одлуке догодио се у 49. минуту, када је Угљеша Радиновић све урадио како треба, од пријема лопте, уласка у средину и шута с 20-так метара, који чувар мреже украјинске екипе Шевченко није могао да заустави. И док смо у првих 45 минута пратили тврду и равноправну игру, у наставку је Пролетер био екипа која је чешће имала лопту у поседу. После вођства, у великој шанси се у 74. минуту нашао и Шћепановић, чији ударац је завршио поред гола, а нешто касније је одлично шутирао и Караклајић, али је неко из одбране дирао лопту Шахтјора и она је отишла у корнер.


Без четворице првотимаца

Тренер Жигић није могао да рачуна на комплетан играчки састав, пошто су четворица момака била на поштеди. Новопридошли голман Никола Перић још није потпуно спреман после тешке повреде, док се очекује да Горан Смиљанић од сутра почне да ради пуном снагом. Весић је јуче имао температуру, док се очекивало да у току дана буде потврђена информација да Стефан Чоловић одлази у један клуб из Ирске.


У 86. минуту поново се затресла мрежа учесника Лиге шампиона, али је пољски арбитар досудио офсајд Миросављева. Најбољу прилику за постизање гола, Шахтјор је имао у 90. минуту, када је шутирао Дентињо, али се одличном интервенцијом истакао резервни голман Новосађана Кнежевић.

- Добро су се момци показали у овој провери и задовољан сам њиховим односом према игри – рекао је Бранко Жигић. – Не оптерећујем се тиме да ли је ривал на терен извео први или други тим, јер видело се да поседујемо квалитет и важно ће бити да наставимо с добрим радом у Анталији и припремимо се за пролећни наставак првенства и премијерну утакмицу с Војводином. Пред нама су још три сусрета: у петак са ЛСК Лођом (Пољска), у понедељак с казахстанским Ордабасијем и 6. фебруара са Жељезничаром из Сарајева. Покушаћемо да на лицу места уговоримо још једну утакмицу и сигуран сам да ћемо максимално спремни и уиграни дочекати наставак Суперлиге, односно да ће се четворица новајлија пристиглих током ове зиме, до тада оптимално уклопити у састав.

Текст и фото: А. Предојевић

Шахтјор Доњецк – Пролетер 0:1 (0:0)

БЕЛЕК: СЦ Регнум, гледалаца: 100, судија: Марчињак (Пољска). Стрелац: Радиновић у 49. минуту.

ШАХТЈОР ДОЊЕЦК: Шевченко, Кривцов, Ципријану, Кирјуканцев, Цикон, Бондаренко, Вакула, Маркос, Муравски, Тете, Дентињо. Играли су још: Фернандо, Мудрик и Матијенко.

ПРОЛЕТЕР: Петрић, Танасин, Ковачевић, Андрејевић, Леандро, Пејић, Јовановић, Радиновић, Маријановић, Рушевић, Новаковић. Играли су још: Кнежевић, Јоковић, Митровић, Балабановић, Лукашевич, Илић, Шћепановић, Бацановић, Миросављев, Караклајић.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести