Израелци преокретом до победе против Београђана

После сјајног меча фудбалери Макабија стекли су предност од једног гола у мечу са Црвеном звездом, па на реванш који је на програму у уторак у Београд стићи у добром расположењу.
ФК Црвена звезда
Фото: ФК Црвена звезда

Међутим, много тога може да жали Црвена звезда, црвено – бели су играли добро имали су предност после првог дела игре, али су у наставку олако примили два гола.  Ипак, Звезда има ђшансу да избори пласман у Лигу шампиона, јер је у већем делу сусрета била конкретнији од Израелаца.  

 Утакмица је почела у изузетно јаком ритму, Изрелци су високим пресингом  успели да загосподaре тереном и да приморају фудбалере Црвене звезде да се бране. Оваква тактика тренера Барака донела је резултат већ после 18. Минута. Хазиза је на десној страни промешао неколико фудбалера Црвене звезде и онда упутио оштар центаршут. Голман Борјан је успео само да додирне лоту, која је дошла до робусног Пјера. Центарфор Макабија је лако добио дуел са Ераковићем и из окрета са три метра лопту убацио у мрежу.

 После примљеног гола Црвена звезда је нешто променула формацију и успела да успостави равнотежу на терену, а играчи Макабија су некако стали, што је Звезда искористила и врло брзо изједначила резултат. Родић је са леве стране пронашао Катаија, који је примио лопту и шутирао са око 20 метара. Ударац није био претерано јак, али је лопта погодила Пешића, променила правац и преварила холмана Коена.

  Могла је звезда само два минута касније и да поведе, после једне брзе акције Букари се нашао сам испред гола Макабија, али је тукао са осам метара преко гола, а само који минут касније и Пешић је имао шансу, после дуплог паса нешто искоса тукао је али је погодио добро поставлејног Коена.

 Ипак у финишу првог дела сусрета добру игру „црвено – бели“ су крунисали другим  поготком. Букари је добио једну лопту у шеснаестерцу, доста је оклевао, а онда пронашао усемљеног Кангу, који је са 18 метара резантнiм ударцем лако савладао Коена. 

 И у другом делу играло се изузетно брзо, а Макаби је после само пет минута игре успео да изједначи. Поново је Хазизи био инцијатор акције, упутио је овог пута с леве стране оштар центаршут на прву стативу, а ту је најбржи био Пјеро, и главом закуацо лопту у мрежу. Борјан је закачио лопту, али је није успео зауставити. Овај погодак је пореметио игру Црвенe звездe и Израелци су поново загосподарили тереном и у 61. минуту постигли су и трећи погодак, Шери је са двадесетак метара неометан погодио десни доњи угао.

 У последњих петнаестак минута сусрета Звезда је имала инцијативу, могла је  и да изједначи, али није имала среће, али нeдостајало је и одлучности у шпицу напада.

Макаби – Црвена звезда 3:2 (1:2)

ХАИФА: Стадион Семи Офер, гледалаца 30.000, судија Карлос дел Серо Гранде (Шпанија). Стрелци: Пјеро у 18. и у 50. и Шери 61. за Макаби, а Пешић у 27. и Канга у 40. минуту за Црвену звезду.Жути картони: Абу Фани (Макаби), Букари (Црвена звезда).   

МАКАБИ: Коен 6– Сандгрен 6,5, Голдберг 6,5, Планић 7, Корну 6,5– Али Мохамед 7, Лави 7, Шери 7,5 – Хазиза 8 (Абу Фани), Пјеро 8 (Рукавиција), Давид 7 (Омер Ацили).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Борјан 6,5- Ераковић 6, Милуновић 7, Драговић 6,5, Родић 6,5 – Кангва 7, Канга 7 – Катаи 6,5 (Срнић), Иванић 6,5(Саного), Букари 7 (Митровић)– Пешић 6,5(Бен).

 Г. Ковач

Резултати

 Копенхаген – Трабзон 2:1

Ренџерс – ПСВ Ајндховен 2.2

 Бодо/Глимт- Динамо (З)1:0

 Карабаг – Викторија (П) 0:0

Макаби -  Црвена звезда 3:2

 Динамо (К)  - Бенфика 0:2

EUR/RSD 117.1197
Најновије вести