Јарачани распуцани против Јединства у првој контролној утакмици

Монотонију тренинга, после две седмице рада, фудбалери Младости из Бачког Јарка прекинули су у Госпођинцима, где су демонстрирали ефикасност, победивши Јединство (6:0), лидера Градске лиге Новог Сада.
М. Менићанин/Дуел Ковачевића (Младост) и Милановића (Јединство)
Фото: М. Менићанин/Дуел Ковачевића (Младост) и Милановића (Јединство)

Алекса Кнежевић је постигао два гола, а у стрелце су се уписали још Милош Стојаковић, Саво Ковачевић, Дамјан Тодоровић и новајлија Лука Мандић.

- Одиграли смо у истом ритму свих 90 минута и тај сегмент ме радује, уз додатно задовољство због високог процента реализације. Голман Лолић, десни бек Ђукић и новајлија Ђекић били су на терену цео меч, имали смо осморицу на клупи, а добили су шансу у другом полувремену. Први утисак је позитиван, али предстоји још пуно посла – јасан је тренер Младости Ненад Церовић.

Никола Поповић (21), после српсколигашких епизода у Цементу и Првом мају, вратио се међу Јарачане и заоштрио конкуренцију у везном реду.

- Поново сам у добро познатој средини, изгледа да ми је суђено да носим плаво-бели дрес. Желим да помогнем у борби за што бољи пласман, екипа има потенцијал и верујем да ћемо спремни дочекати наставак првенства. Физички беспрекорно смо изнели терет утакмице, као доказ да смо у протекле две седмице били посвећени у раду – каже Поповић.

Давид Нинковић (20) је битна карика на офанзивном плану. Прошао је припреме са Кабелом, а вратио се на Ливадицу и биће ударна игла плаво-белих. Против Јединства је, иако прехлађен, трчао као навијен и асистирао код два гола. - Резултат је био у другом плану, битније је било да испробамо комбинације увежбаване на тренинзима. Свиђа ми се што је направљен спој младости и искуства. Није лако ником дати шест голова, играћемо офанзивно и у трци за бодовима, а таква формација ми одговара – истакао је Нинковић.

Текст и фото: М. Менићанин

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести