Јединствo из Новог Бечеја разочаралo навијаче у полусезони

Спуштена је завеса на први део првенства у Војвођанској фудбалској  лиги исток, а међу клубовима који су разочарали своје навијаче је и новобечејско Јединство, које је полусезону завршило на разочаравајућем 13 место, са 16 бодова и гол разликом 22:31.
С. Давидовић /Екипа Јединства из Новог Бечеја
Фото: С. Давидовић /Екипа Јединства из Новог Бечеја

Изабраници тренера Страхиње Васковића забележили су пет победа, једном играли нерешено и доживели 9 пораза. Током полусезоне  наступио је 21 фудбалер, а свих 15 утакмица одиграли су Леон Баркоци, Иса Лалић и Милан Видић, утакмицу мање Саша Станковић и Никола Ћулум, затим следе: Марко Њагрин, Марко Матић 13, Огњен Малеш, Ненад Пецарски, Никола Месарошки 12, Александар Киурски, Бранислав Докман 11, Александар Бабић 10, Марко Пецарски 8, Срђан Јосовић, Марко Дрљача 7, Марко Балбан и Лазар Врањеш 5, Никола Еремић две, Игор Дражићи, Александар Станковић по једну утакмицу. Новобечејци су добили 31 жути и један црвени картон. Рекордер је Марко Матић који је црвеног картона добио и шест жутих, затим следе Саша Станковић, Никола Ћулум и Бранислав Докман са три итд.


Киурски први стрелац

Јединство је са 22 постигнута гола међу најнеефикаснијим екипама у лиги. У листу стрелаца уписало се осам фудбалера: Александар Киурски је постигао 8, Огњен Малеш 5, Иса Лалић 3, Марко Њагрин два, Саша Станковић, Марко Балабан, Бранислав Докман и Милан Видић по један гол. 


- Никако не можемо да будемо задовољни оним што је постигнуто ове јесени. Разлога за слаб пласман има више,  пре свега сматрам да смо имали лошу селекцију играчког кадра, али и недовољно озбиљан приступ раду. На тренинге је долазио мали број фудбалера, што је утицало да смо губили и добијене утакмице због немања кондиције, а овоме треба додати повреде и одлазак неколико фудбалера на рад у иностранство. Зимска пауза ће нам добро доћи да обавимо озбиљне разговоре са играчима и да доведемо појачања, јер ћемо на  пролеће бити на великим искушењима.Верујем да ако сви будемо у служби клуба да  нам следи лепша пролећна прича, у односу на јесењу – каже клупски челник Душан Милашиновић.

Почетак припрема за наставак првенства планиран је за крај јануара идуће године.       

Текст и фото: С. Давидовић

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести