Јединство намерно да сачува лидерску позицију у Градској лиги

Под вођством тренера Мирослава Лолића, фудбалери Јединства из Госпођинаца, јесењи прваци Градске лиге Новог Сада, припремају се за наставак првенства, а једини циљ је да изборе пласман у виши ранг.
М. Менићанин/Играчи Јединства јесенас били изузетно успешни
Фото: М. Менићанин/Играчи Јединства јесенас били изузетно успешни

Из 14 јесењих мечева Госпођинчани су освојили 39 бодова, уз гол-разлику 57:11, потврдивши да су на добром путу да реализују циљ. Једини пораз уписали су на гостовању Сусеку, најближем пратиоцу.

- Пре четири године сам изабран за председника клуба, а две сезоне сам паралелно био и играч. Имамо подршку председника општине Жабаљ Чедомира Божића и председника МЗ Госпођинци Бориса Страживука, па смо стабилни и можемо да размишљамо о вишем рангу. У омладинској школи смо формирали две селекције, обезбедили смо им комплетну опрему и тренерке, свесни да је то база за будућност – каже Ђорђе Пантић, председник Јединства.

Поглед на табелу прија, повољна околност је да ће главни конкуренти на пролеће гостовати у Госпођинцима. Водећи на листи стрелаца су Зоран Зукић и Радослав Тепић, иако нису класични центарфори, а важне карике тима су Ковачевић, Драгољевић, Малиновић, Бубњевић, голман Калајџић...


Тренер Лолић: Нема опуштања

Из Градске лиге Новог Сада, у Новосадску лигу директно иду два клуба, док трећепласирани тим игра бараж. Тренер Мирослав Лолић, играчка легенда Младости из Бачког Јарка, не дозвољава опуштање.

- Свесни смо да ће у наставку трке против нас сви играти са додатним мотивом, па не сме да буде опуштања. Стекли смо добру залиху бодова, имамо чврст темељ и очекујем да ћемо задржати курс ка вишем рангу – оптимиста је Лолић.


- Целу јесен смо играли без центарфора, то нам је била дефицитарна позиција, па смо у прелазном року ангажовали Марка Росића (ТСК). Заборавили смо када смо последњи пут поражени на свом терену. Очекујем да ћемо у истом ритму наставити на пролеће и доминацију потврдити у двобојима са Сусеком, Борцем и Милетићем. Покушаћемо да поправимо проценат долазака на тренинге, проблем је што већина играча, због обавеза на радном месту, не може редовно да тренира.

Са епитетом једног од најстаријих клубова на нашим просторима, Јединство је прошле године, поводом обележавања века постојања, организовало свечану академију.

- На свечан начин смо обележили јубилеј за понос и поштовање. Волео бих да још људи стане уз клуб и да заједничком енергијом Јединство учинимо још јачим и организованијим. Имамо одличне услове, наткривену трибину са столицама, а презадовољни смо и радом тренера Мирослава Лолића, који је већ четири године на кормилу – нагласио је председник клуба  Пантић.

Текст и Фото: М. Менићанин

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести