Још један тријумф сложног тима Воше

Ове јесени фудбалери Војводине бележе одличне резултате, а резултат свега јесу 13 победа које су Новосађани забележили у протеклих 19 суперлигашких кола.
Ј. Грлић/ Новосађани радост поделили с навијачима
Фото: Ј. Грлић/ Новосађани радост поделили с навијачима

Само је актуелни првак, екипа Црвене звезде, боља од њих, сви остали гледају у леђа чети тренера Ненада Лалатовића. У среду увече, по веома хладном времену, донекле прошараном маглом, дакле у нетипичним условима за играње фудбала, пред црвено-белима пао је, по други пут у овој сезони, тим Радника. Сурдуличани су натерали домаћина да уложи максимум напора како би досегао циљ и на крају славио (1:0), па је, како је неко приметио, победа Воше на „Карађорђу“ тим била слађа.

- Имали смо иницијативу током читавог сусрета и стварали шансе, али морам да нагласим да је прилике имао и Радник – нагласио је Лалатовић. – Гости су играли отворено, настојали да нас изненаде и покушају да освоје један или сва три бода. Срећом, у томе нису успели, мада морам да истакнем да нам није било лако у ситуацији када смо знали да бисмо, у случају да нисмо тријумфовали, изгубили другу позицију на табели и због тога су наши играчи поново били под великим притиском. Успели смо на крају да забележимо победу, сада Партизану бежимо четири, а Чукаричком два бода и, ако Бог да, можемо да останемо на другој позицији и после Сенте и дуела са ТСЦ-ом у недељу, што би за нас био велики успех.


Можда и најтежи сусрет

Поново је Мирко Топић био веома сугестиван и пружио је нову одличну партију.

- Искрено, за мене је ово била физички најтежа и најзахтевнија утакмица ове јесени – признао је млади репрезентативац Србије. – Пуно се трчало током свих 90 минута, ни терен није био најбољи, па ми је победа због тога још дража. Задовољан сам својом партијом, чини ми се да из утакмице у утакмицу играм све сигурније и да ми самопоуздање расте и надам се да ћу у истом стилу наставити и у војвођанском дербију са ТСЦ-ом. Било би јако лепо да и у Сенти освојимо сва три бода и тако завршимо и иначе успену јесењу полусезону.

Радимо без спортског директора

Издвојио је шеф стручног штаба Војводине један веома важан детаљ.

- Већ месец и по дана радимо без спортског директора, јер га немамо – нагласио је Ненад Лалатовић. – Не знам да ли је Никола Лазетић званично дао отказ, али од његовог одласка, атмосфера у клубу се поправила и играчи су поново насмејани, а запослени задовољни.


Могао је тим из Новог Сада много раније да преломи сусрет, јер је у 20. минуту имао пенал који, нажалост навијача Војводине, Веселиновић није успео да претвори у гол, односно голман Сурдуличана Иван Костић зауставио је његов ударац.

- И у прошлом колу против Рада, а ево и овог пута, нисмо реализовали најстроже казне, односно противнички чувари мреже зауставили су ударце наших младих играча Топића и Веселиновића. Први има само 18, а капитен тек 20 година... На утакмици увек допуштам да шут са 11 метара изведе онај фудбалер који је одлучан и сам тражи да то учини. У њиховим случајевима, недостајало им је искуство да пенале претворе у поготке.

Човек одлуке против Радника био је искусни Петар Бојић, који се у 63. минуту нашао на правом месту и спровео лопту у гол. Уз њега, сјајну партију поново је приказао млади Топић, који је готово беспрекорно држао средину терена и био нерешива препрека за противничке играче. Ипак, најпоштеније је рећи да је Војводина до овог тријумфа поново стигла снагом колектива, што и јесте једна од најважнијих одредница њене игре у читавој сезони.

- Честитам момцима на свему што су учинили у овој полусезони, јер није ни мало лако да се игра у ситуацији када су све екипе прилично изједначене. Нисмо ми квалитетнији од осталих, нису ни они бољи од нас, али ми имамо јак колектив и заиста сјајно расположење унутар клуба. Добри резултати се стварају управо том атмосфером.

Остало је до зимске паузе да “стара дама” одигра још сусрет са ТСЦ-ом, екипом која је у Новом Саду освојила бод (2:2).

- Надам се да ћемо одиграти добру утакмицу у недељу у Сенти. Позивам наше симпатизере да у великом броју дођу и присуствују војвођанском дербију и помогну нам да се у Нови Сад вратимо непоражени. На „Карађорђу“ је било доста навијача из Бачке Тополе, верујем да ће и сада бити на стадиону пуно оних којима су црвено-беле боје при срцу. Кажем, волео бих да останемо непоражени, али бих, интимно, био најсрећнији уколико успемо да освојимо сва три бода и тако крунишемо веома лепу јесен која остаје иза нас – истакао је Ненад Лалатовић.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести