Јово Пуповац верује да ТСК из Темерина може у виши ранг

Сезонама уназад, фудбалери темеринског ТСК-а су у врху Новосадске лиге, а у улози најбољег стрелца екипе налази се Јово Пуповац, неуморна ‘’десетка’’.
М.Мн/Јово Пуповац (ТСК)
Фото: М.Мн/Јово Пуповац (ТСК)

Ни јесења етапа није по томе била изузетак, јер је одлични офанзивац постигао 15 голова и пружио огроман допринос освајању друге позиције.

- Три пута нисмо успели да пронађемо пут ка вишем рангу - рекао је Пуповац. - Иза нас је остала успешна јесен, играли смо без осцилација, а једино слабо издање било је против Ветерника. После тог пораза, остварили смо 12 победа и два ремија, док смо на две утакмице, у Петроварадину и Сиригу, успели да преокренемо резултате. Имамо и најбољу одбрану у лиги, која није капитулирала пуних 720 минута.

Упркос доброј играчкој бази, црвено-бели планирају да доведу појачања у свим линијама, а први је стигао Милан Ђанковић (27), бивши играч Новог Сада, БСК Борче, Радничког из Шида, Јединства из Руменке...

- Исто смо годиште, Ђанковић може да игра на више позиција у офанзивном реду и верујем да ће нам помоћи да будемо још ефикаснији. У екипи влада сјајна атмосфера, тренер Александар Миљковић је млад, али нас добро познаје и тим је укомпоновао у складну целину. Драго ми је због голова, то ми стоји у опису задатака, али су погоци заслуга читаве екипе. 

Најубедљивије победе, Темеринци су остварили против Титела (8:0), Хајдука и Сусека (по 5:0) и Јединства (4:0). 

- Чујем да ће бити још новајлија, нема сумње да ћемо, кроз додатну селекцију, остати конкурентни у борби за прво место. Међусобни окршај с Ветерником неће бити одлучујући, пресудиће дуели с екипама из горњег дела табеле, које могу сваком да помрсе конце. Морамо да наставимо у истом ритму и да чекамо кикс лидера – закључио је Јово Пуповац.

М. Мн.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести