Јунајтед на продужетке, прошли Селта, Ајакс и Лион

БЕОГРАД: Фудбалери Манчестер Јунајтеда, Селте, Ајакса и Лиона пласирали су се вечерас у полуфинале Лиге Европе.
mancester AP Photo Dave Thompson).jpg
Фото: Tanjug

Јунајтед је прошао тек после продужетака победом против Андерлехта 2:1, головима Хенрика Михтаријана у 10. и Маркуса Рашфорда у 107. минуту, док је једини стрелац за Белгијанце био Софијан Хани у 32. минуту.

Велики проблем за екипу Жозе Муриња могла би да буде повреда Златана Ибрахимовића, који је незгодно доскочио у финишу регуларног дела, па је чак могуће и да је завршио сезону.

Са друге стране веома добру партију у дресу Андерлехта пружили су српски репрезентативци Урош Спајић и Иван Обрадовић.

Селта је после 3:2 у Вигу ремизирала у Генку 1:1 и прошла међу четири, док је Ајакс после 2:0 код куће, у реваншу изгубио од Шсалкеа 3:2, после продужетака и прошао даље Домаћин је имао 3:0 и играча више, али то није било довољно.

Коначно, Бешикташ је у Истанбулу, уз суђење Милорада Мажића, после 90 минута изједначио скор Лиона из првог меча 2:1, исти резултат остао је и после продужетака, а одлука је пала у "пенал рулету" у ком су Французи славили 7:6. После по шест прецизних удараца са 11 метара први је промашио српски репрезентативац Душко Тошић, узвратио је са друге стране Кристоф Жале, да би након новог промашаја домаћих преко Хрвата Матеја Митровића, капитен гостију Максим Гоналонс одвео Лион у полуфинале. 

Жреб за полуфинале одржаће се у Ниону сутра од 13 сати.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести