Кабел максималaн на челу табеле Прве лиге

Фудбалери Кабела су и у Пироту наставили јесењи победнички низ.
Ј. Грлић/ Предраг Говедарица (23) вратио се у Пироту у екипу Кабела
Фото: Ј. Грлић/ Предраг Говедарица (23) вратио се у Пироту у екипу Кабела

У дуелу с Радничким, уз колективну игру, пресудило је мајсторство некадашњег младог репрезентативца Србије Александра Месаровића. Стратег Новосађана Зоран Васиљевић очекивао је тежак меч као и прошле сезоне, а његови ученици остварили су минималну, али слатку победу (1:0) за стопостотни учинак у првих шест кола прволигашког каравана.

- Заслужено смо дошли до сва три бода, демонстрирајући снагу колектива. Одиграли смо тактички изузетно зрело, показали заједништво и, уз квалитет који поседујемо, потврдили да резултати које последњих година остварујемо нису случајност, већ плод рада на дуже стазе - задовољан је био Васиљевић.

Гол одлуке представљао је мало ремек-дело Месаровића, који је игром и тим потезом подсетио на најбоље дане.

- Месаровић се успешно вратио, једна је од ведета које имамо у екипи, али је и он, баш као и сви остали момци, игру подредио снази колектива. На време смо у Пироту постигли гол, привидно иницијативу препустили домаћину и затворили све прилазе голу, да бисмо из прикрајка вребали прилику да из контранапада оверимо победу.

Кабел је, као лидер на табели и тим без пораза, велики мотив за противнике.

- Од првог минута мотив домаћина био је огроман и желео је да против најбоље екипе у лиги оствари победу. Пироћанци су се нашли у специфичној ситуацији, остали су без тренера, па су желели да активним резултатом изађу из кризе. Један од фактора који им је ишао у прилог био је наш умор од далеког пута, али и изостанак Мандића због лакше повреде, јер нисмо желели ништа да ризикујемо. И поред тога, одиграли смо на високом нивоу.

У Пироту се у екипу успешно вратио Предраг Говедарица.

- Сви добро знају колико за екипу значи присуство и искуство Говедарице. И поред неколико пропуштених тренинга због саобраћајке, био је, као и читава наша екипа, на завидној висини, чиме је дао пун допринос да се с тешког гостовања вратимо озарених лица - додао је Зоран Васиљевић.

За лидера првенства неће бити пуно одмора, јер већ у среду у Нови Сад долази екипа Динама. Обзиром на високе амбиције, сигурно је да ће домаћини и овом сусрету прићи с великом озбиљношћу и жељом да остваре још један тријумф.

М. Поповић

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести