Кабел минималцем савладао Графичара

БЕОГРАД: Фудбалери Кабела остали су у трци за пласман у Суперлигу пошто су у дербију кола Прве лиге савладали првопласирани Графичар са 0:1.
fk kabel1
Фото: ФК Кабел/Илустрација

Упорност се исплатила Новосађанима који се нису предавали ни када је противник имао иницијативу и знали да искористе његове грешке. Остало је да се настави са добрим резултатима и најквалитетније српско такмичење неће остати недосањан сан.

 Од колике је важности био меч видело се и по приступу утакмици оба ривала. Играло се жустро, између два казнена простора, ниједна екипа није била надмоћна.

Графичар је у раној фази постигао гол, али је он оправдано поништен због офсајда. Прву велику шансу имао је домаћин када је након центаршута са леве стране Крстовић гађао преко гола. Графоси су потом преузели иницијативу па је исти играч поново имао шансу после прекида, али је са десетак метара, главом, циљао изнад пречке. Играчи Кабела очигледно су били и превише оптерећени императивом доброг резултат па у првих пола часа игре ни полуприлику нису успели да направе. 

Дали су све од себе, али нису били опасни по гол лидера на табели Прве лиге. Међутим, одмах потом имали су добар шут преко Месаровића, али је Савић одбранио. А, најагилнији играч Графичара – Крстовић, у 36. минуту изашао је сам испред Вуклиша, а голман Новосађана сигурно интервенисао. Нешто касније, можда су фудбалери Кабела оштећени за једанаестерац. Рекламирали су играње руком једног играча Графичара у његовом казненом простору, али судија Шегрт је само показао да се игра настави. Полувреме је завршено најнепопуларнијим резултатом.

У наставку – иста мета, исто одстојање.

Играло се углавном борбено, са благом иницијативом Графичара. Међутим, у 65. минуту уследио је муњевит напад Кабела, на центаршут са десне стране одлично је главом реаговао Гајић и сместио лопту у мрежу. Нако тога, Новосађани су били врло дисциплиновани, не дозвољавајући Графосима да свим силама јурну ка изједначењу.

Утакмица је постала помало и груба, закувало се у последњих двадесетак минута. Све дилеме око победника могао је да реши Караћ, али је његов шут са двадесет метара завршио тик изнад гола. Исто је могао да уради и Небо, али је његов ударац главом ишао преко пречке.

Остало је, ипак, 0:1.

И. Лазаревић     

 

Графичар – Кабел 0:1 (0:0)

 

БЕОГРАД: стадион ,,Рајко Митић“ југ вештачка трава, гледалаца: 500. Судија: Шегрт (Београд). Стрелац: Гајић у 65. минуту. Жути картони: Мандић, Кочовић (Кабел).

ГРАФИЧАР: Савић 6, Станојев 6 (Пантовић 6), Стојић 6, Крстовић 7 (Миловановић 6), Маронг 6, Дабић 6, Николић 6,5, Ераковић 6, Одада, Цветковић 6, Побулић 6,5.

КАБЕЛ: Вуклиш 6,5, Илић 6 (Јаблан), Петрић 6, Пантелић 6, Петровић 6, Кочовић 6, Којичић 6,5, Месаровић 6,5 (Караћ 6,5), Гајић 7 (Небо 6,5), Мандић 6, Говедарица 6.

 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести