Кабел успео да упише сва три бода у дуелу с Крагујевчанима

На премијерној прволигашкој утакмици у Новом Саду, фудбалери Кабела поиграли су се с нервима навијача.
penal
Фото: Голман Раичевић руши Јованића за пенал, после којег је Кабел повео, фото: Ј. Грлић

Одлично су почели сусрет са Радничким из Крагујевца, стекли два гола предности и пропустили прилику да много раније реше питање победника, а онда су дозволили да се противник подигне и стигне до изједначења. Ипак, Новосађани су успели у финишу да преброде кризу и, голом резервисте Балабановића, стигну до историјске победе. Стратег црвено-црних Зоран Васиљевић блистао је од среће.

- Честитам играчима на приказаној игри и првој победи. Имали смо после лепршаве игре неколико лепих прилика и стекли два гола предности. Међутим, због низа пропуста и евидентног неискуства да дотучемо грогираног противника, морали смо да стрепимо до самог краја. Нашим грешкама вратили смо ривала  у живот и у периоду нешто слабије игре, између 65. и 80. минута, искуснији гост је из безазлених ситуација успео да дође до изједначења - рекао је Васиљевић.

Многи су се у тим тренуцима запитали  да ли Крагујевчани у тим тренуцима могу да дођу и до потпуног преокрета.


Навијање фер и коректно

Људи који брину о такмичењу у Првој лиги, утакмицу Кабела и Радничког окарактерисали су као сусрет високог ризика. На стадиону Слана бара биле су распоређене снаге реда, а окупило се око 600 љубитеља фудбала, међу њима и око 100 присталица Радничког. Они су коректно бодрили своје изабранике, упркос поразу, испратили и с терена аплаузима. Наравно да су веће овације добили домаћини, па је на задовољство свих утакмица завршена без иједног ексцеса.


- Можда је то тако изгледало на трибинама, али момци у тим тренуцима нису губили главу. Штавише, показали су прави победнички карактер. Смогли су снаге и енергије да стигну до резултата којем смо се надали. По приказаном, заслужили смо ову победу, до које смо дошли тешком муком. Сами смо криви, јер смо меч могли да решимо и раније, да је Жуниор, после продора и центаршута Пантелића, са само неколико метара био прецизнији - додао је тренер Кабела.

По ономе што је демонстрирао, пресудни тас на ваги донео је Ђорђе Пантелић.

- Знали смо да нас против искусне екипе Радничког очекује тежак задатак. Све је функционисало како треба до промашене шансе Жуниора, а задесили су нас и малери. Јованић је због повреде игру напустио у 26. минуту, а у наставку исто се догодило и стрелцу другог гола Дражићу. Можда је и то, уз пропуштене прилике, утицало да се у екипу увуче страх од победе. На сву срећу, одлична партија Ђорђа Пантелића и његове асистенције допринели су да се на крају радујемо. Не практикујем да из компактне целине издвојим неког од играча. Почев од голмана Вуклиша, па до резервисте Балабановића који нам је голом донео радост, сви су борбеношћу и  залагањем допринели великом успеху. Наравно да је Пантелић игром наговестио велике могућности - истакао је Васиљевић.

У среду је у Горњем Милановцу пред тимом из Новог Сада нови изазов. Утакмицу с домаћим Металцем на Штранду су означили као испит зрелости и могућност за потврду високих вредности.

М. Поповић

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести