Кабелу затворена врата елитне фудбалске лиге

Одбор за хитна питања Фудбалског завеза Србије (ФСС) потврдио је одлуку да клубови који су кажњени због наводног намештања резултата неће бити у прилици да искористе проширења лиге, што се односи и на  Кабел, коме су овом одлуком затворена врата елитног ранга.
kabel
Фото: Dnevnik.rs

- Изненађени смо оваквом одлуком, с обзиром на то да смо за грех који нам се приписује већ једном кажњени одузимањем бодова и новчаном казном коју смо на време измирили. Ова нова мера дошла је у тренутку када смо на прагу Суперлиге, имамо само бод мање у односу на конкуренте и  у последња четири кола далеко најбољи распоред. Могли су нам одмах рећи да изречена казна и није коначна. И поред великог заостатка успели смо уз одличну организацију, квалитетан стручни  и  играчки кадар да се током паузе појачамо истакнемо кандидатуру за пласман у највиши ранг. Испада да смо безпотребно уложили енергију и  новац за довођење појачања - резигнирано каже директор клуба Слободан  Милутиновић.


Данас провера с Пролетером

И поред одлуке да Кабел неће моћи да буде кандидат за виши ранг, атмосфера у стручном и играчком кадру је на највишем нивоу. Сви желе да првенствену трку заврше победнички.

-  Ни једног тренутка играчи нису клонули духом, желе да се што боље припреме за последња четири кола и покажу колико вреде. Почели смо да радимо у комплетном саставу са 19 играча и два голмана. Данас од 17 часова одиграћемо на нашем терену утакмицу с Пролетером, а у суботу с Војводином – казао је тренер Зоран Васиљевић.


У Кабелу чекају званичан допис о донесеним мерама.

- С једне стране смо шокирани оваквим развојем ситуације, а са друге ми смо стручне и играчке квалитете показали на терену, сматрамо  да смо у целини најбољи тим у Првој лиги и да нам је место у елити. Верујем да ћемо све ове наводе потврдити у последња четири кола, у којима ћемо се као и до сада макимално борити. Одлуку морамо да поштујемо,али ћемо се на њу сигурно жалити када за то дође време – најавио је Милутиновић.

М. Поповић

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести