Кадеткиње Војводине тријумфовале на фудбалском турниру у Бечу

Фудбалерке-кадеткиње Војводине, под вођством тренера Немање Савића, освојиле су престижни турнир у Бечу.
bec fudbal
Фото: Приватна архива

Тиме су наставиле ниску успеха и потврдиле да се ради о веома надареној генерацији. Новосађанске су, по речима агилног председника клуба Јована Вукчевића, заслужено стигле до вредног трофеја.  

„Девојке су одиграле девет утакмица, од којих су седам решиле у своју корист и у две оствариле нерешен резултат. Екипе су у првом делу играле свака са сваким. Савладали смо СФК Сарајево 2:0, Херцег Нови 2:1 и три екипе из Аустрије - Алтеру Порта 5:0 , Кикен Охне Грензен 9:0, МФФН БиХ 8:0, аонда и Обилић 4:1 и с гол-разликом 30:2 пласирали се у полуфинале. Рутински смо, са 4:0, по други пут савладали Обилић, пласирали се у финале и стекли прилику да с Радником решимо питање победника. Екипа из Бјељине показала се као неугодан ривал. Водила је, али смо крајњим напором и пожртвованошћу, голом Живане Ступар успели да изједначимо (1:1) и изборимо се за пенале. На пенал рулету истакла се голманка Татјана Перенчевић, одбранила је два казнена ударца, а велику радост донела нам је одлучујућим голом Живана Ступар. Пресрећни смо“, с усхићењем је по повратку у Нови Сад истакакао Вукчевић.

Пехар у Бечу освојиле су: Татјана Перенчевић, Лена Марјановић, Милица Денда, Исидора Гајдобрански, Живана Ступар, Душица Петровић, Драга Кљајић, Лариса Савић, Бојана Глумац и Адријана Дервиши.

М. По.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести