Камп Барселоне у Ковилову, бесплатно за таленте без родитеља

БЕОГРАД: Камп фудбалског клуба Барселона одржаће се од 17. до 21. јуна у Београду, на теренима у Ковилову, а прилику да раде по програму славног каталонског клуба имаће деца од шест до 16 година.
barselona, fk barselona
Фото: FC Barcelona

"Као и прошле године у Новом Саду, камп ће бити хуманитарног карактера, бесплатан за вансеријске таленте без родитељског старања или за таленте самохраних родитеља. Циљ је да сви млади таленти имају једнако право да се покажу, јер ће најбољи играчи по процени спсанских тренера добити бесплатан пут у Барселону и тренажни процес у чувеној "Ла Масији"", изјавио је директор Барселониног кампа за Србију Мирослав Радоичић.

Најбољи играч са прошлогодишњег кампа био је осмогодишњи Огњен Никочевић и за њега је направљен преседан јер му је обезбеђен и други боравак у Барселони.

"То је доказ да у "Ла Масији" озбиљно схватају скаутинг и оне праве, вансеријске таленте желе да задрже", истиче Радоичић.

Млади фудбалери ће на кампу учити технике и вештине игре кратких пасова, познате као "тика-така", имаће два тренинга дневно и сваки дан час шпанског језика, а за слободно време припремљен им је и забавно-едукативни програм.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести