"Канаринци" прославили пласман у круг елите

Мало који фудбалски колектив у Србији може да се похвали збиром трофеја у једној сезони, као што то јесте клуб са Детелинаре, РФК Нови Сад .
1
Фото: В. Фифа

Истина, популарни „канаринци“ такмичили су се у Војвођанској лиги, четвртом степену такмичења у српској фудбалској хијерархији, али је истина и то да ће у завршници Купа Србије бити у кругу екипа суперлигашког статуса, са Војводином, Црвеном звездом, Партизаном и осталим члановима српске елите.

То право стекли су победом у такмичењу за Куп ФС Војводина. У финалу, на ГАТ арени на Новом насељу, Нови Сад је победио екипу Хајдука из Дивоша (1:0), супарника достојног поштовања, са којим је поделио спортски мегдан и на војвођанском југу, у првенственој трци за прво место и пласман у Српску лигу. У три међусобна сусрета сваки пут је Нови Сад победом оверавао утисак фудбалских поштовалаца да испред себе имају клуб достојан вишег ранга.

Фото: В. Фифа

Победама у првенству Војвођанске лиге и у Купу ФСВ претходио је пехар освојен у такмичењу за Куп Подручја Нови Сад. Тим трофејом, освојеним на гостовању код Татре у Кисачу (1:0), на почетку такмичарске сезоне, најављен је победоносни пут. „Триплом круном“ РФК Нови Сад је на врло убедљив начин одговорио на све изазове, на жеље својих навијача, али и на спорадична оспоравања. 

Фото: ФСВ

Уз честитке играчима, стручном штабу и управи Детелинараца, признање заслужују и руководство ФСВ и Младост ГАТ, технички организатор финалне утакмице (пред више од 1.000 гледалаца), али и спортска редакција РТВ-а. 

После финалне утакмице, Управни одбор РФК Нови Сад 1921, са председником Синишом Кресојевићем на челу, прославио је титулу на Рибарском острву, заједно са играчима, члановима стручног штаба и представницима навијачке групе узорног спортског колектива. 

Л. Б-з

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести