Капитен Црвене звезде Вујадин Савић не задовољава се само титулом

Фудбалери Црвене звезде одбранили су титулу шампиона, први пут после сезоне 2006/7.
savic, fk crvena zvezda
Фото: Вујадин Савић, фото: ФК Црвена звезда

Победа против Младости(1:0), два кола пре краја, обезбедила је црвено-белима и званично звање најбољег у земљи и сада у Љутице Богдана увелико размишљају о подвигу који су направили ове сезоне када су се пласирали у друштво најбољих европских екипа. Али, до европских борби још има времена, играчи су се препустили слављеничком тренутку, задовољни што су још једном ушли у историју клуба. Капитен новог-старог првака Вујадин Савић истиче да је нови успех одраз квалитета актуелне генерације.

„Пресрећан сам због друге титуле заредом коју је освојила ова генерација. Била је тешка утакмица против Лучана, али и са играчем мање успели смо да их савладамо. Феноменалан продор Јованчића и одлична реализација Павкова донели су нам преко потребан тријумф. Доказали смо да имамо сјајну екипу, са израженим карактером, која и у најтежим ситуацијама успева да оствари циљ. Младост је још једном потврдила да је озбиљна екипа. Има доброг тренера, специфичну игру, натерали су нас да доста трчимо и дамо свој максимум. Свака част и њима на одлично одиграној утакмици“, рекао је Савић.

За Црвену звезду је против Младости навијао и њен доскорашњи играч Немања Радоњић.

„Много нам је значило што је дошао да нас подржи. Чим смо га видели у свлачионици унео нам је позитивну енергију и то се одразило на нашу игру.“

Звезда ће пехар примити у последњем колу Суперлиге, 19. маја, на свом стадиону.

„Ми играчи спремамо нешто посебно за дан када ће нам бити уручен пехар. Не бих још откривао шта, желимо да изненадимо своје навијаче. Верујем да ће испунити трибине против Напретка, као што су прошле године то урадили против Вождовца.“

Капитен је најавио напад на још један трофеј.

„Освојили смо титулу, али нисмо се успавали, желимо да освојимо и пехар Купа. Следеће недеље против Младости морамо обезбедити пролаз у финале и борбу за тај трофеј. Верујем у своју екипу и мислим да можемо до дупле круне, а то је и циљ ове сјајне генерације“, поручио је Савић.

И. Лазаревић

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести