Капитен ФК Војводине Душан Јованчић још није решио да ли остаје у Новом Саду

За недељу дана почеће припреме екипе Војводине за пролећни део фудбалске сезоне.
Dusan Jovancic1
Фото: Душан Јованчић, фото: Ј. Грлић

Судећи по оном о чему су пред новогодишње празнике говорили чланови руководства клуба и нови шеф стручног штаба Илија Столица, црвено-бели желе што пре да комплетирају екипу за наставак сезоне. Управо због тога, позвали смо спортског директора Новосађана Сашу Дракулића, свакако човека који је по овом питању најбоље обавештен.

„И поред чињенице да су празници у току, нисмо ових дана прекидали с активностима“, рекао је Дракулић.

„Разговори с играчима за које смо заинтересовани су у току и сигуран сам да ће ускоро бити и одређених резултата које ћемо моћи да поделимо с јавности. Јесте мало незгодно због својеврсног затишја насталог због прослава Нове године и Божића, али надам се да ће преговори уродити плодом.“

Сигурно је да је Дракулића охрабрила порука директора генералног спонзора “Србијагаса” и члана Управног одбора клуба Душана Бајатовића, који је био категоричан у тврдњи да постоји одређени буyет за довођење нових фудбалера. То ће, убеђени смо, умногоме олакшати преговарачку позицију Новосађана, који желе да ангажују неколицину озбиљних играча, управо оних који треба да направе разлику и допринесу квалитетнијим издањима момака у црвено-белим дресовима. Занимало нас је и како ствари стоје с капитеном Душаном Јованчићем, којем уговор истиче и за којег, судећи по медијима, влада интересовање у српским, али и иностраним екипама.

„Разговарамо с Јованчићем, он још увек није преломио то да ли одлази или остаје, али очекујем да и његов статус буде познат у року од неколико наредних дана“, објаснио је Дракулић.

Предводник црвено-белих у јесењем делу сезоне био је управо Јованчић. Иако тим није блистао, његове игре биле су примећене, а у делу средстава информисања појавила се и вест да је, наводно, Партизан заинтересован да га ангажује.

„Контакти с људима из Партизана постоје, разговарали смо, али ништа конкретно се нисмо договорили“, јасан је био Душан Јованчић.

„Још увек нисам одлучио хоћу ли потписати нови уговор с Војводином или ћу променити средину, а све ће бити познато у наредна два-три дана. Преговори са заинтересованим клубовима су у току, међу њима су и Новосађани и постоји шанса да останем на “Карађорђу”.“ 

Како ствари стоје с евентуалним понудама из иностранства, односно има ли за вас занимања и ван граница наше земље?

„Имам неколико озбиљнијих прича с појединим страним екипама, које би за мене могле да буду веома добре. Ипак, не бих се бавио за сада именима тих клубова. Понављам, све ће бити познато ускоро“, поручио је капитен црвено-белих.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести