Капитен Војводине Душан Јованчић оптимиста пред сусрет с Црвеном звездом

С изузетно великим и позитивним очекивањима ушли су фудбалери Војводине у пролећни део сезоне, најављујући да имају знање, квалитет и снагу да се изборе за европску визу.
Dusan Jovancic
Фото: Дуел Јованчића и Савића у прошлом окршају Војводине и Звезде, фото: Ј. Грлић

На њихову жалост, реалност је показала сасвим другачију слику, управо ону у којој су Новосађани ушли у плеј-оф, али је то био њихов овосезонски максимум. Евро-сцена остала је само сан за црвено-беле с “Карађорђа” и, утисак је, сви једва чекају да се дуга сезона заврши и да се током летњих месеци крене са стварањем неке нове, много моћније и лепше Војводине.

До краја плеј-офа остала су још два кола, а новосадски састав у недељу игра дерби с новим прваком Србије, екипом Црвене звезде. У дуелу без резултатског оптерећења за оба тима, очекују се добар фудбал, лепо испуњене трибине и прави спортски празник.

„У госте нам долази јако добар тим, екипа која је доказала да је ове године најбоља у Србији“, речи су капитена Војводине Душана Јованчића.

„Заслужено су Београђани освојили титулу и ми их изузетно поштујемо, али то никако не значи да ћемо их се уплашити. Напротив, бићемо још мотивисанији да се уздигнемо после резултатског неуспеха у Нишу и настојаћемо да игром, головима и победом обрадујемо наше навијаче на растанку од ове сезоне.“

Извесно је да ће тренер београдских црвено-белих Владан Милојевић, баш као и против Спартака ЖК, шансу пружити већем броју млађих играча. Да ли вас и саиграче које предводите то тера на опрез, јер младићи ће бити мотивисани да покажу шта знају?

„Свестан сам да ће млађи првотимци Звезде имати велику жељу да се прикажу у најбољем светлу, али то не сме да нас оптерећује. Ко год да наступи у тиму ривала, носи дрес Црвене звезде и то је довољно да пружимо најбољу могућу партију. У дербију неће бити притиска због резултата, то је тачно, али ће и даље постојати међусобна борба за престиж, па ће и то бити један од разлога због којег ће, убеђен сам, гледаоци видети добру утакмицу.“


Радовановић завршио сезону?

Имаће тренер Војводине Александар Веселиновић проблема приликом састављања екипе која ће истрчати на мегдан београдским црвено-белима. Марко Вукасовић већ дуже време вуче повреду стопала и неће бити у комбинацији за тим, а чини се да је сезону завршио и један од најпоузданијих дефанзиваца Александар Радовановић.

„Због повреде примицача, Радовановић неће наступити против Звезде, а по свој прилици нећемо га оптерећивати ни у последњем колу с Чукаричким“, рекао је Веселиновић.

„Близу сам одлуке да поштедимо овог сјајног штопера, из чисте предострожности, како се његова повреда не би погоршала, а одсуство беспотребно продужило. Генерално, имаћу проблема због недостатка одбрамбених фудбалера, па ће се у комбинацији за тим са Звездом наћи и омладинци Нешковић и Мандић.“


У Нишу је Воша доживела резултатску катастрофу (0:5), да ли вас то плаши?

„Пораз у Нишу није меродаван у сагледавању комплетне слике о нашем тиму. Нити је то била игра коју су моји саиграчи на Чаиру пружили. Битно је то да смо наставили с одличним радом током недеље и да је атмосфера изузетно добра и позитивна. Спремамо се да се испрсимо пред Звездом и надам се да ћемо имати и одговарајућу подршку с испуњених трибина.“

За крај, најављивано је, зимус у Турској, лепо пролеће из Војводине, а сведочили смо једној од неуспешнијих сезона црвено-белих. Због чега се догодила таква несразмера?

„На припремама у Турској смо заиста очекивали пуно бољу полусезону, јер смо изгледали јако добро у окршајима с озбиљним ривалима. Нажалост, нисмо те игре успели да пренесемо и у наше првенство. Изостали су континуитет и константност у нашој игри, иако смо пружили неколико добрих партија. Због чега је то тако, не умем да објасним. Тиме ће се људи из клуба бавити током летње паузе, а ми сада једино желимо да се позитивним резултатом у дербију опростимо од новосадске публике и да пружимо све од себе, као знак да можемо пуно више него што смо показали у сезони која се примакла крају“, додао је Душан Јованчић.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести