Кокеза: Сви у систему ФСС одговорни смо за неуспех

Председник Фудбалског савеза Србије Славиша Кокеза сматра да је пораз против Шкотске озбиљан ударац за српски фудбал и да сви у систему ФСС сносе одоговорност за неуспех, преноси портал Србија данас.
s
Фото: Youtube Printscreen

- Веровали смо да имамо квалитет и да смо заслужили да се пласирамо на Европско првенство. Посебно после утамице у Норвешкој. Нажалост, то се није догодило и наравно да се поставља питање одговорности. Одговорни смо сви. Руководство Савеза, стручни штаб, играчи...Остаје нам да завршимо такмичење у Лиги нација, пред нама су утакмице против Мађарске и Русије. После тога следи комплетна анализа остварених резултата и учињеног у минулом периоду. Извршни одбор ФС Србије је 25. новембра, Скупштина је заказана за 20. децембар и тада ће бити донети одлуке које су у најбољем интересу српског фудбала. Следеће године почињу квалификације за Светско првенство за које морамо да будемо спремни. Очигледно спремнији него што смо били у квалификацијама за Европски шампионат - изјавио је Кокеза.

Многи су истакли Александра Митровића као трагичара јер у пенал серији није искористио једанаестерац после којег се Шкотска пласирала на Европско првенство.

- Митровић је момак и професионалац којем не можете да пронађете ману. Увек је био ту за своју земљу и за своју репрезентацију. Слободно могу да кажем да смо се у доброј мери захваљујући њему и нашли у ситуацији да се боримо за пласман на Европско првенство. Митровић је један од лидера овог тима, биће ту још много година и због свега што је до сада урадио за национални тим можемо само да му кажемо хвала. А што се тиче пенала који синоћ није искористио, сигуран сам да је хтео најбоље. Као и увек што жели. Али се понекад ипак догоди оно чему смо се најмање надали - закључио је Кокеза.

 

EUR/RSD 117.1400
Најновије вести