Кокеза: У среду одлука о наставку сезоне

БЕОГРАД: Одлука о наставку фудбалске сезоне у Србији биће донета у среду на седници Извршног одбора Фудбалског савеза Србије (ФСС), рекао је председник ФСС Славиша Кокеза.
Kokeza Slavisa/FSS
Фото: Фудбалски савез Србије

"Као и до сада пратили смо одлуке Владе Републике Србије, трудили се да се понашамо максимално одговорно, да здравље буде на првом месту, па онда све остало и у односу на тренутне околности реално је очекивати да се крајем маја настави фудбалска сезона у Србији. У среду се одржава Извршни одбор ФСС Србије после којеге ћемо имати и конкретније информације", истакао је у разговору за Танјуг Кокеза.

Кокеза каже да постоје одређене недумице које ће бити решене заједно са клубовима.

"Клубовима Супер и Прве лиге послали смо допис у којем очекујемо да се изјасне и званичним путем саопште свој став у вези са наставком такмичења. Конкретно - да ли су за опцију са 11 или са четири кола до краја првенства. Водићемо се ставом већине односно ускладићемо завршетак првенства како буде тражило више клубова. Куп такмичење се наставља без било каквих промена", истакао је председник ФСС.

Питање које се намеће само по себи јесте шта се дешава уколико Црвена звезда и Партизан буду у групи клубова који неће имати већину приликом изјашњавања…

“Поштујемо Црвену звезду и Партизан као два наша највећа клуба. И уважавамо њихове ставове. Као што сам рекао и малопре, водићемо се мишљењем већине клубова”

Уколико се до краја сезоне буду играла четири кола можда ће морати да дође и до проширења лиге.

“Није немогуће. Ако буде 11 кола ништа нећемо мењати и о томе се неће ни дискутовати. У случају да буде четири обавићемо додатне консултације са клубовима. И ако се догоди да буде проширења то би биле посебне одлуке органа ФС Србије које би се односиле само за ову сезону", објаснио је Кокеза.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести