Колико је реално да Милош Вулић заигра за Војводину

НОВИ САД: У београдским медијима осванула је информација да је ФК Војводина заинтересована за некадашњег фудбалера Напретка и Црвене звезде, а од пре две године члана италијанског трећелигаша Кротонеа, Крушевљанина Милоша Вулића.
m
Фото: Miloš Vulić/FK Peruđa

У екипи српског шампиона за две године (2018-20.) одиграо је 30 утакмица на позицији играча средине терена и постигао четири гола.

Каријеру је потом наставио у Кротонеу. У међувремену, Вулићев тим је изгубио статус члана серије Б, а испадањем у трећи степен италијанског клупског фудбала, 26-годишњи фудбалер летос је  пожелео да промени средину, мада му уговорна обавеза са питагорејцима, како је надимак клуба из Калабрије, још није истекао.

Вулића је летос, у размишљању о могућностима да се врати у Србији и да поново заигра у Напретку, чији је дрес облачио 107 пута, затекао позив из Перуђе, клуба Паола Росија и Марка Матерација. Перуђа је понудила, а Вукић је, како је објављено на сајту тог италијанског клуба, оберучке прихватио уговор којим су регулисане његове принадлежности, права и обавезе у том италијанском колективу до 23. јуна 2023. године, са правом првенства у односу на остале евентуалне понуде, на продужења уговорне обавезе на још три године.

Међутим, на списку играча на које стручни штаб Перуђе рачуна у сезони која следи нема имена српског интернационалца. Зато јесте могуће да је између Вулићеве летошње жеље да се врати у Србију и његовог изостанка са списка Перуђиног тим менаџера Симона Рубеке, своју шансу да ангажује тог играча поклопио са интересом ФК Војводина.

Да ли ће и у ком обиму проблем представљати Вулићев уговор са Перуђом питање је на које одговор можемо да очекујемо у данима који следе, вероватно не и до поласка експедиције у пола белом, пола у црвеном  на други део припрема, које ће шеф стручног штаба Милан Раставац са сарадницима да реализује у старој бази Новосађана, у турском летовалишту Белек.

Л. Бакмаз

EUR/RSD 117.1197
Најновије вести