Колумбијци купују ФК Шибеник

ШИБЕНИК: Повереништво Града Шибеника прихватило је данас понуда групације из Колумбије, Football Smart International Фоотбалл Смарт Интернатионал д.о.о., за куповини фудбалског клуба Шибеник, члана Прве лиге Хрватске.
š
Фото: Youtube Printscreen

Колумбијци су понудили 751.000 куна (око 100.000 евра) за клуб са Шубићевца, док је потенцијални други купац из Марока, Galaxy Capital Галаџy Цапитал s.a.r.l, нудио 420.000 куна за 94,59 одсто деоница које поседује Град Шибеник, пренео је портал ШибеникИН.

Предлог сада иде на расправу и гласање на Градском већу, а понудач из Колумбије у међувремену мора да осигура банкарске гаранције и треба добити сагласност Министарства туризма и спорта, рекао је за портал Пашко Ракић, заменик градоначелника Шибеника.

Ако Градско веће, које ће се састати половином септембра, донесе одлуку о прихватању понуде, тада Град Шибеник мора да тражи сагласност Министарства.

Када се добије сагласност, Град ће тражити уплату 751.000 куна и банкарске гаранције купца, после чега ће ФК Шибеник бити у рукама новог власника, иза кога стоје колумбијски предузетници и инвеститори.

Град Шибеник је своје деонице покушао да прода у два наврата. Први пут није било понуда, а други пут потенцијални купац није пружио потребне гаранције.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести